ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Απέκλεισε νέα μέτρα, ο Γιώργος Σταθάκης

Άρα, φίλοι και φίλες, "έρχονται" νέα μέτρα! Το ίδιο παραμύθι εδώ και έξι χρόνια...

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, τόνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα από την κυβέρνηση, καθώς έχουν ψηφιστεί όλα τα δημοσιονομικά μέτρα έως το 2018 και εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Χανιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Οικονομίας, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, λέγοντας ότι «έχουμε ψηφίσει όλα τα δημοσιονομικά μέτρα έως και το 2018 όποτε δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων», ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία για το 2016 και το 2017 και είμαστε απολύτως εντός στόχου, άρα δεν υφίστανται τα σενάρια για «μαύρες τρύπες».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να επιβληθεί στην Ελλάδα και τέταρτο μνημόνιο, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου, ο Γιώργος Σταθάκης εκτίμησε πως αν τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις, η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα και θα μπορεί να βγει στις αγορές.
«Αν η οικονομία ανακάμπτει, αν έχουμε τις ελάχιστες ρυθμίσεις για το χρέος, την επιστροφή στο QE (ποσοτική χαλάρωση), όλα αυτά συνηγορούν ότι η Ελλάδα θα μπορεί να ξαναμπεί στις αγορές. Είναι πολύ θετικό ότι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σήμερα δανείζονται από τις διεθνείς αγορές για πρώτη φορά. Ολα αυτά συνηγορούν στο ότι με το τέλος του προγράμματος, η Ελλάδα θα έχει επιστρέψει στις αγορές και δεν θα υπάρχει καμία συζήτηση για τέταρτο μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, υποστήριξε ότι πρώτη εβδομάδα των διαπραγματεύσεων πήγε πολύ καλά, έχουν οριοθετηθεί τα θέματα, έχουν εντοπιστεί οι περιοχές όπου υπάρχει συμφωνία και τα θέματα που χρειάζονται περαιτέρω διαπραγμάτευση. «Θεωρώ ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει λογικά στο χρονοδιάγραμμα, μέχρι τέλος Νοεμβρίου», εκτίμησε επί του θέματος.
Ερωτηθείς για το αν μπορεί να «πιαστεί» η πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης το 2017, απάντησε θετικά, επισημαίνοντας πως πιο ενθαρρυντικό είναι ο δείκτης των ιδιωτικών επενδύσεων, που δείχνει μια πολύ ισχυρή ανάπτυξη.
Σχετικά με το 2016, τόνισε ότι «όλα δείχνουν πως θα πάμε σε θετικό πρόσημο». Για την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, που θεωρεί υπερβολικές τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2017, υποστήριξε ότι «θα περιμένουμε και θα δούμε. Έχουμε δύο τρίμηνα θετικά το 2016. Εμείς πιστεύουμε ότι θα έχουμε θετικό πρόσημο και το τελευταίο τρίμηνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: