ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

ΟΒΕ: Καθυστερεί το επίδομα θέρμανσης

aftodioikisi.gr
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
«Η κυβέρνηση, παρά τις συνεχείς διακηρύξεις της, δεν έχει ακόμη εκδώσει την Υπουργική Απόφαση για το επίδομα θέρμανσης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Η εκκρεμότητα αυτή αποτρέπει πολλούς καταναλωτές από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, δεδομένου ότι το συνολικό ποσό προς επιδότηση θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα αλλάξουν τα κριτήρια της επιδότησης». Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και σημειώνει:
«Οι καταναλωτές, σε πολλές περιοχές της χώρας υποφέρουν από το κρύο και προσφεύγουν σε άλλα καύσιμα, με σοβαρή επιβάρυνση στην υγεία και στο περιβάλλον. Η παράνομη υλοτομία ανθεί αφανίζοντας τα δάση και η κυβέρνηση παρατηρεί άπραγη, αναλωνόμενη σε δηλώσεις από το βήμα της Βουλής (δήλωση αναπληρωτή υπουργού οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδη 31.10.2016)
Η Ομοσπονδία βενζινοπωλών έχει επανειλημμένως ζητήσει την επαναφορά του χαμηλού συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης όπως ίσχυε το 2011 (21€ το χιλιόλιτρο) και την αναπλήρωσή του από την επιβολή δίκαιης φορολογίας στους έχοντες και από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Μέχρι στιγμής βλέπουμε μόνο διακηρύξεις αλλά η άδικη φορολογία, φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο καλά κρατούν.
Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι, μετά τις συνεχείς μειώσεις των εισοδημάτων, το συνολικό ποσό προς επιδότηση των νοικοκυριών είναι πολύ χαμηλό και θα αφήσει εκτός επιδότησης τη μεγάλη πλειοψηφία των ευπαθών ομάδων. Ως προς τα κριτήρια επιδότησης φυσικά εκφράζουμε τη διαφωνία μας με την ισοπέδωση ορεινών και πεδινών περιοχών και η κυβέρνηση οφείλει όχι μόνο να αυξήσει τα κονδύλια μέχρι να επαναφέρει τον χαμηλό συντελεστή ΕΦΚ, αλλά και να καθορίσει δίκαιη επιδότηση ανάλογη με την αναγκαία κατανάλωση.
Αναμένουμε την έκδοση της απόφασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: