ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Εδώ, πάντα Άργος Ορεστικό:«Αγαπώ τον Αθλητισμό-Kids' Athletics»

Το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ.
Το Δημοτικό Στάδιο Άργους Ορεστικού, βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία και δίπλα στον Αλιάκμονα, στο μακρύτερο ποτάμι της Ελλάδας. Έχει φιλοξενήσει σπουδαίους αγώνες στίβου (διασυλλογικούς, πανελλήνιους, βαλκανικούς) και για φέτος θα πραγματοποιηθούν οι πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες στίβου  
Με ιδανικές καιρικές συνθήκες για αγωνίσματα στίβου, υλοποιούμε τον προγραμματισμό του σχολείου μας...
Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, οι μαθητές/μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και τις δασκάλες τους, επισκέφθηκαν το δημοτικό στάδιο της κωμοπόλεώς μας, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα «Kids’ Athletics».
Ο συμπολίτης και συνδημότης μας , γυμναστής, Αθανάσιος Ελευθεριάδης, η "ψυχή" του κλασσικού αθλητισμού στο Άργος Ορεστικό
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει το Kids’ Athletics.

Επίσης  έχει ως σκοπό να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το “Team event for children” (Oμαδικό παιχνίδι για παιδιά).
Ρίψεις
Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους. Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων:
α) τα αγωνίσματα δρόμου
β) τις ρίψεις
γ) τα άλματα 
και απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες :7-8 ετών, 9-10 ετών και 11-12 ετών.

Στους μαθητές δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε απευθείας επαφή με τον κλασικό αθλητισμό. Συμμετείχαν όλα τα παιδιά και έμειναν κατενθουσιασμένα από τα ομαδικά παιχνίδια του δίωρου προγράμματος.

Άλματα


Αγώνες δρόμου μετ' εμποδίων
Δεν θα μπορούσα να αποφύγω  τον πειρασμό... έτρεξα με τα παιδιά της έκτης!
Να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριο Σαρρή και Αθανάσιο Ράπτη αντίστοιχα, καθώς επίσης και το συνάδελφο Φυσικής αγωγής Αθανάσιο Ελευθεριάδη, που με μεγάλη προθυμία και χαρά ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του σχολείου μας να συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητες του συγκεκριμένου προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: