ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

 Εννέα περιφερειακοί διευθυντές διεκδικούν τις θέσεις τους

 esos.gr
Συνδικαλιστές, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Εκπαίδευσης , Διευθυντές Σχολικών Μονάδων και εννέα νυν Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης , κατέθεσαν υποψηφιότητα για την διεκδίκηση των 13 θέσεων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης , για τις οποίες ο υπουργός Παιδείας προέβη σε προκήρυξη. Η προθεσμία των αιτήσεων έληξε στις 14 Δεκεμβρίου.
Από τους νυν Περιφερειακούς Διευθυντές δεν κατέθεσαν αίτηση για λόγους συνταξιοδοτικούς ή άλλους οι :
Αν. Μακεδονίας- Θράκης    Γ. Κελεσίδης
Ηπείρου    Φ. Νόκα
Θεσσαλίας   Ντ. Πράτζου
Στερεάς Ελλάδος   Ηλίας Αργυρόπουλος
Σημειώνεται ότι όλοι οι νυν Περιφερειακοί Διευθυντές είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακού ή Διδακτορικού.
Αυτές τις ημέρες η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας επεξεργάζεται τα βιογραφικά των υποψηφίων, προκειμένου να κάνει τις εισηγήσεις προς την πολιτική ηγεσία.
Τον τελικό λόγο επιλογής των προσώπων που θα καλύψουν τις θέσεις των 13 Περιφερειακών Διευθυντών έχει ο υπουργός Παιδείας.
Η επιλογή θα γίνει με βάση:
1. Τα επιστημονικά προσόντα (Τίτλοι σπουδών - διδακτορικό, μεταπτυχιακό, μετεκπαίδευση, καταρτίσεις, συγγράμματα κλπ)
2. Τη διοικητική εμπειρία (προϋπηρεσία σε διευθυντικές θέσεις- σχολικές μονάδες, Δ/νσεις και γραφεία διοίκησης της εκπαίδευσης, υπηρεσιακά συμβούλια κλπ)
3. Την κοινωνική δραστηριότητα (συμμετοχή σε θεσμούς και όργανα αναπτυξιακής, κοινωνικής, επιστημονικής και εκπαιδευτικής δράσης).
Οι προεπιλεγέντες αναμένεται να κληθούν σε προφορική συνέντευξη που θα πραγματοποιηθεί από τον  Υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο
Σημειώνεται ότι για την επιλογή των νυν 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης υποβλήθηκαν συνολικά 973 αιτήσεις ηλεκτρονικά και 37 αιτήσεις και εκτός των ανωτέρω κριτηρίων και διαδικασιών λήφθηκε υπόψη:
Α.  Η αναλογική συμμετοχή εκπαιδευτικών Α' θμιας (7) και Β' θμιας (6)
Β.  Η ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών (4 γυναίκες-ποσοστό 30% των επιλεγέντων)
Γ. Η ενίσχυση της περιφερειακής εκπροσώπησης (όλοι οι επιλεγέντες υπηρετούν σε μονάδες ή του κέντρου της Περιφέρειας ή Νομού της Περιφέρειας για την οποία επιλέχτηκαν) 
Δ. Η αντιπροσωπευτικότητα των κλάδων μαθηματικοί, φιλόλογοι, πληροφορικοί, φυσικές επιστήμες, ειδική αγωγή, τεχνική εκπαίδευση αλλά και των ειδικών μετεκπαιδεύσεων σε θέματα διοίκησης της εκπαίδευσης, νέων τεχνολογιών κλπ.
Ε.  Γενικότερη η αποδοχή από την εκπαιδευτική κοινότητα και στην ευρύτερη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: