ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

"Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της", είπε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την δήλωσή του από τις Βρυξέλλες λίγες ώρες μετά την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης.

"Μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεχρεώσουμε τα 9 δισ. ευρώ που χρωστά το κράτος στους Έλληνες πολίτες", είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι ήδη δανειζόμαστε πιο φτηνά από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. "Εξασφαλίσαμε ότι θα μπουν την επόμενη χρονιά στην ελληνική οικονομία περισσότερα απ' αυτά που θα βγουν λόγω της ύφεσης".

Αναφερόμενος στους επικριτές του στο εσωτερικό είπε: "Κάποιοι πίστευαν ότι δεν διαπραγματευτήκαμε τίποτα. Κι ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πώς κόπηκαν τα επιτόκια για τα επόμενα 10 χρόνια, πώς κόπηκαν τα χρεωλύσια για τα επόμενα 15 χρόνια".

"Η εκταμίευση της δόσης", είπε ο κ. Σαμαράς "είναι μια αφετηρία για όλους τους Έλληνες, που έχουμε πια αποφύγει τον γκρεμό, να μπορούμε να αισιοδοξούμε. Από τα 52,5 δισ.ευρώ, τα 40 μένουν μέσα στη χώρα". 

Και συνέχισε: "Τα χρήματα αποτελούν δικαίωση για την πολιτική τριών κομμάτων που πίστεψαν στην αναγέννηση και όχι στην καταστροφή της χώρας. Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση όρθια, ισχυρότερη και όχι ισοπεδωμένη".

Kαταλήγοντας, ο κ. Σαμαράς είπε ότι "Η σημερινή είναι ημέρα ενότητας, και ελπίδας. Όσα έγιναν μεχρι τώρα ισως μας δίχασαν. Όσα πρέπει να γίνουν πρέπει να μας ενώσουν. Την αξιοπιστία μας την αποκαταστήσαμε στο εξωτερικό. οσα θα γινουν πρέπει να μας ενώσουν."

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι από τα 34,3 δισ.ευρώ που θα δοθούν τη Δευτέρα τα 16 δισ. θα πάνε στις τράπεζες, 7 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για τον προϋπολογισμό και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και 11,2-11,3 δισ. ευρώ για την επαναγορά του χρέους.

"Σήμερα επιβραβεύεται μια προσπάθεια μηνών, επιστέγασμα η απόφαση του EFSF να εκταμιευτούν 52,5 δισ. ευρώ προς τη χώρα μέχρι το τέλος Μαρτίου", είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: