ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ο Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε την ίδρυση ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. και διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική πρωτοβουλία υπό το ακρωνύμιο ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας) ανακοίνωσε διαδικτυακώς το πρωί της Δευτέρας ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Σκάι) ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι στόχος της κίνησης είναι «να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα» που θα επιχειρήσει να μιλήσει στην πλειοψηφία του λαού.
 «Πρέπει να μπούμε σε μια διεργασία, να μας ακούει το 100% του ελληνικού λαού, όχι το 5% που ακούει το ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε σχετικά, ενώ ερωτηθείς εάν θέτει τον εαυτό του εκτός ΠΑΣΟΚ αρκέστηκε να πει ότι δεν θα απαντήσει κάτι τέτοιο μέσω ραδιοφώνου.
Η ίδρυση της ΡΙΚΣΣΥ έγινε με μία σύντομη ανακοίνωση στο site του Ανδρέα Λοβέρδου:
«Ιδρύσαμε την ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). Καλούμε όποιον συμφωνεί με τις απόψεις και τους σκοπούς μας, να υπογράψει την διακήρυξη στο διαδυκτιακό τόπο www.rikssy.gr».
Λίγο αργότερα στο νέο ιστότοπο αναρτήθηκε η ιδρυτική διακήρυξη της ΡΙΚΣΣΥ, η οποία:

•Διατυπώνει καθαρά ως ευρωπαϊκό τον χαρακτήρα της κίνησης

•Αναγνωρίζει την μέχρι τώρα δημοσιονομική προσπάθεια με την επισήμανση όμως ότι «οικονομία εξακολουθεί να ποδηγετείται από τη γραφειοκρατία της διοίκησης και της δικαιοσύνης» και καταλογίζεται «ασυγχώρητη ατολμία των πολιτικών».

•Ασκεί κριτική στο μοντέλο ανάπτυξης των παρελθουσών δεκαετιών: «Πετύχαμε την ευημερία, χωρίς να στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας. Αρκεστήκαμε στην κατανάλωση με δανεικά»

•Προσδιορίζει την κίνηση ως σοσιαλδημοκρατική: «Είμαστε σοσιαλδημοκράτες και συνεπώς βασικό μας μέλημα είναι το κοινωνικό κράτος (...) Η ρύθμιση της αγοράς θα είναι και η σφραγίδα της σοσιαλδημοκρατικής μας ταυτότητας.

•Καταγγέλλει «δημαγωγούς και λαϊκιστές της πολιτικής και των μίντια, που αντιτάσσονται λυσσαλέα σε κάθε προσπάθεια ριζοσπαστικής αλλαγής».

•Θέτει ως στόχο εμμέσως πλην σαφώς την ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου: «Παρά τους κλυδωνισμούς της, η Δημοκρατική Παράταξη είναι ο πολιτικός χώρος που συνενώνει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Θέλουμε να ανασυγκροτήσουμε τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο με τη συγκρότηση ενός μεγάλου και ριζοσπαστικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

•Διαπιστώνει φαινόμενα διάσπασης της παράταξης, αφήνει αιχμές για πολιτική ματαιοδοξία και εισηγείται την ανάγκη συλλογικών ηγεσιών: «Η ματαιοδοξία των πολιτικών, που ποτέ δεν υπήρξε χρήσιμη, σήμερα είναι άκρως επικίνδυνη και μπορεί να αποβεί καταστροφική. Μόνο με συλλογική ηγεσία, χωρίς αποκλεισμούς, με συγκεκριμένο σχεδιασμό για την έξοδο από την κρίση και συγκεκριμένα μέτωπα κατά του κομματικού και του οικονομικού παρασιτισμού μπορεί να αντιμετωπισθεί ο σημερινός κατακερματισμός των δυνάμεών μας».

•Προτείνει, τέλος, την συγκρότηση ενός «ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού, ευρωπαϊκού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος»
Την ιδρυτική διακήρυξη την υπογράφουν μεταξύ των άλλων και ο  συντοπίτης μας Γεώργιος Στεργιόπουλος, οδοντίατρος και τέως Δήμαρχος.

Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ
Θεωρώντας ως δεδομένη την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε πριν από λίγο την διαγραφή του πρώην υπουργού και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: