ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Αύριο, 21 Δεκέμβρη, ο πλανήτης γη δεν θα υπάρχει...

Τα τελευταία χρόνια, για μιαν ακόμη φορά, οι «προβλέψεις» για το επικείμενο «τέλος του κόσμου» δίνουν και παίρνουν. Κι αυτή τη φορά οι διάφοροι «ψευδοπροφήτες» βασίζονται στο ημερολόγιο των Μάγια, ενός πολιτισμού της Κεντρικής Αμερικής, που άνθησε πριν από 1.500 περίπου χρόνια!

Οι νέες αυτές καταστροφολογικές «προφητείες» διατείνονται ότι το τέλος του κόσμου θα έλθει την 21η Δεκεμβρίου 2012, στη διάρκεια της οποίας θα συμβούν «πράγματα και θαύματα», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: μία σειρά μεγάλων σεισμών με μέγεθος 13 (!!!) και άνω βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, η βίαιη μετακίνηση των τεκτονικών πλακών της Γης, η μετακίνηση του παγωμένου φλοιού των πόλων, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας σε ύψος από 30–100 m, η δημιουργία τεραστίων παλιρροιακών κυμάτων (των επονομαζόμενων τσουνάμι), η δημιουργία ανέμων με ταχύτητα 800 έως 3.200 km/h, ο καταποντισμός όλων των παράλιων ακτών της Γης, η μετακίνηση του μαγνητικού πεδίου του πλανήτη μας και πολλά άλλα συναφή καταστροφολογικά γεγονότα!
Οι γνωστές – και μη εξαιρετέες – θεωρίες για το επερχόμενο τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου έχουν ταράξει ολόκληρο τον πλανήτη και.... πολλοί αρχίζουν να ετοιμάζονται από τώρα για την επικείμενη καταστροφή, ενώ δεν είναι λίγοι οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται οικονομικά τη γενική ανησυχία.

Ωστόσο, ακόμα κι αν επιβιώσουμε από την 21η Δεκεμβρίου, μάλλον δεν θα έχουμε γλιτώσει οριστικά, αφού τα διάφορα σενάρια καταστροφής πάνε ακόμα πιο μακριά και μία άλλη αποφράδα ημερομηνία μας έχει στήσει καρτέρι.
Σύμφωνα με μία παρερμηνεία του ημερολογίου των Μάγια, το τέλος του κόσμου θα σημειωθεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, ωστόσο δεδομένου ότι το υποτιθέμενο τέλος πλησιάζει, νέα σενάρια εμφανίζονται να το καθυστερούν λίγο, δίνοντας παράταση ζωής στη Γη και τους κατοίκους της. Για χρόνια οι άνθρωποι ζούσαν υπό το φόβο διάφορων σεναρίων καταστροφής και τρομακτικών αλλαγών στον πλανήτη όπως ότι ο χειμώνας ή η νύχτα θα εγκατασταθούν για πάντα, ή αργότερα με τον φόβο του «πυρηνικού χειμώνα», της περιβαλλοντικής καταστροφής, του γιγάντιου αστεροειδή και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ένας – όχι και τόσο κοινός – νους.
Στη Μεσοποταμία, το τέλος του κόσμου θα ερχόταν με τον κατακλυσμό, ο οποίος εμφανίζεται ως θεωρία την εποχή των Σουμερίων και κορυφώνεται με το Έπος του Γκιλγκαμές, τον 8ο αιώνα π.Χ. Η ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα δαιμονοποιούσε τους ανεμοστρόβιλους και τις πλυμμήρες που κορυφώνονται με τον μύθο της χαμένης Ατλαντίδας που περιγράφεται από τον Πλάτωνα. Στον Χριστιανισμό, ο Θεός αποφασίζει να αφανίσει ανθρώπους και ζώα στον κατακλυσμό του Νώε.
Στη Δυτική Αφρική ωστόσο, δεν εμφανίζονται σενάρια περί κατακλυσμού, αλλά ο πιο διαδεδομένος μύθος περί συντέλειας είναι ο μύθος της κολοκύθας που καταπίνει ολόκληρα χωριά ή και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Στον κόσμο του Ισλάμ υπάρχει επίσης η περιγραφή της καταστροφής του κόσμου, από αμμοθύελλα, εισβολή ή πυρκαγιά και συνοδεύεται από την Ημέρα της Κρίσης.
Στον Μεσαίωνα, η έλευση του έτους 1000 δημιούργησε φόβο για το τέλος του κόσμου, σε μία αφανισμένη από την πανώλη και την πείνα Ευρώπη, ενώ το έτος 2000 επανέφερε τις διάφορες καταστροφολαγνικές θεωρίες. Η τελευταία «μόδα» στις καταστροφές του κόσμου, είναι η λεγόμενη «προφητεία» των Μάγια, στην οποία δεν εμπλέκεται κανένα θρησκευτικό κίνημα, ούτε διευκρινίζεται πως ακριβώς θα καταστραφεί ο κόσμος, ωστόσο είναι «προγραμματισμένο» να συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου.
Αν παρ’όλα αυτά, δούμε το Σάββατο 21 Δεκέμβρη να ξημερώνει κανονικά, να ξέρετε ότι δεν θα είμαστε σε θέση να αναπνεύσουμε ακόμα με ανακούφιση, αφού σχεδόν αμέσως μετά είναι προγραμματισμένη η επόμενη συντέλεια του κόσμου, που όπως υποστηρίζουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, θα έρθει τον Ιανουάριο του 2013.
Όχι, για να μην λέτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε…
http://pekp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: