ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Τσίπρας: "Ηρώδης ο Σαμαράς, όχι Άγιος Βασίλης"


Ο Αλέξης Τσίπρας
Ηρώδη της μέσης ελληνικής οικογένειας χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο Άγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του και αναφερόμενος στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, για στροφή στην ανάπτυξη, μετά την καταβολή της δόσης από την τρόικα.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο δίλημμα που θα προκύψει γρήγορα: «ή θα καταρρεύσει ο λαός και ο τόπος ή θα φύγει η συγκυβέρνηση της κατάρρευσης» και πρόσθεσε ότι «Η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία. Αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά. Ο αυτόματος διορθωτικός μηχανισμός μικραίνει το χρόνο ανάμεσα στην αστοχία των μέτρων λιτότητας και τη δήθεν διορθωτική επιπρόσθετη λιτότητα. Δηλαδή, ανάμεσα στην αστοχία και την επανάληψη ακριβώς της ίδιας αστοχίας. Μικραίνει, όμως, ταυτόχρονα, και τον πολιτικό χρόνο αυτής της μοιραίας τρικομματικής κυβέρνησης».
Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε μάλιστα να δηλώσει την έκπληξη και να εκφράσει την απορία του για τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, σε ότι έχει να κάνει με την εκταμίευση της δόσης«Πανηγυρίζουν για το αυτονόητο, που έπραξαν οι δανειστές με καθυστέρηση έξι μηνών. Απορεί ο λαός γιατί πανηγυρίζουν. Ο λαός που έχει συνειδητοποιήσει ότι έρχεται το έτος της πιο άγριας λιτότητας από την αρχή του μνημονίου».
Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «η κυβέρνηση χωρίς ίχνος σοβαρότητας πανηγυρίζει γιατί κέρδισε η ίδια λίγο ακόμα δανεικό χρόνο. Γιατί θα κάνει πρωτοχρονιά ως κυβέρνηση ...τα πυροτεχνήματα των πανηγυρισμών σύντομα θα σκάσουν στο κεφάλι τους ... Πρωθυπουργός, υπουργοί, οι δύο πολιτικοί ηρακλείς της συγκυβέρνησης -ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης- όλοι αλληλοσυγχαίρονται για την επιτυχία που μόνο εκείνοι βλέπουν».
Σε ότι αφορά στην κυβέρνηση Σαμαρά τη χαρακτήρισε «δοσοεξαρτημένη», ενώ τον ίδιο τον πρωθυπουργό χαρακτήρισε «εξολοθρευτή των μεσαίων στρωμάτων».
Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι το ελληνικό χρέος με τις αποφάσεις αυτές της τρόικας δεν καθίσταται βιώσιμο και μίλησε για αποτυχία της διαδικασίας επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων. Όπως είπε: «Η αποτυχία της επαναγοράς συνεπάγεται άμεση πρόβλεψη για ΑΕΠ 128% το 2020. Εξέλιξη που σημαίνει ότι, ένα μέρος αυτής της απόκλισης, ύψους, περίπου, €3 δις (1,5% του ΑΕΠ) θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα με νέες περικοπές. Από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τον στόχο συγκρότησης μίας κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, η οποία θα έχει ως κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και η οποία θα έρθει ως αποτέλεσμα του ειρηνικού ξεσηκωμού του λαού. 
"Κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου" δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και διευκρίνησε ότι το κόμμα του δεν ζητά «λευκή επιταγή» από το λαό, ούτε «εργολαβία για τη σωτηρία της χώρας, αλλά κινητοποίηση και λαϊκή συμμετοχή».
Επίσης αναφέρθηκε στο ξεπούλημα της χώρας από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Όπως είπε: «Η χρεοκοπία της κυβερνητικής πολιτικής είναι συνολική και συντριπτική. Αλλά η χρεοκοπία ξεκίνησε από τη δημοσιονομική διαχείριση και έχει εξαλλαγεί σε κρίση θεσμών και Δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «η συγκυβέρνηση νομοθετεί με τους σύγχρονους αναγκαστικούς νόμους των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, που παραβιάζουν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διάκριση των εξουσιών και συγκροτούν το θεσμικό υπόβαθρο του «κράτους έκτακτης ανάγκης, που θέτει υπό την αίρεσή του τη Δημοκρατία». Όπως ο ίδιος είπε «πρόκειται για εν εξελίξει αντιδημοκρατική εκτροπή» και δεν παρέλειψε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα ζητήματα της διαφθοράς υπογραμμίζοντας ότι «συστατικό στοιχείο του «κράτους έκτακτης ανάγκης» είναι και η αδιαφάνεια και η διαφθορά» και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα υποχώρησε κατά 14 θέσεις από την προηγούμενη διεθνή κατάταξη για τη διαφάνεια και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την Κολομβία.
Επίσης αμφισβήτησε με ευθύ τρόπο τις διαδικασίες αποκρατικοποίησης δημόσιων οργανισμών, ενώ χαρακτήρισε υπόδειγμα αδιαφάνειας και έλλειψης νομιμότητας το ΤΑΙΠΕΔ. Ακόμη μίλησε για ξεπούλημα του ΟΠΑΠ, περιγράφοντας μία οσμή σκανδάλου, αφού νομικός σύμβουλος για την αποκρατικοποίηση είναι η δικηγορική εταιρεία Freshfield, η οποία συγχρόνως εκτελεί χρέη νομικού συμβούλου της αγγλικής εταιρείας διαδικτυακού στοιχηματισμού Betfair, ενός από τους βασικούς ανταγωνιστές του Οργανισμού. «Η πώληση του ΟΠΑΠ, με τον τρόπο και τις διαδικασίες που προχωρά, αποτελεί πράξη υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος. Στις σημερινές δε συνθήκες της κρίσης πράξη απιστίας και μειοδοσίας. Αν ορισμένοι, επιμείνουν σε αυτό, μόνο και μόνο για να φτιάξουν τα νέα τζάκια της διαπλοκής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προειδοποιώντας ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: