ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Τελικά θα αυξηθεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμφωνεί τώρα με τις αυξήσεις!

 "Στροφή" 360 μοίρες από το Σίμο Κεδίκογλου, για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ. Είκοσι μέρες πριν δήλωνε όχι στις αυξήσεις.
 "Είναι υποχρέωσή μας να προσαρμόσουμε τα τιμολόγια στο κόστος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι τον Ιούλιο του 2013. Η σταδιακή προσαρμογή θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και στόχος της κυβέρνησης είναι η ελαχιστοποίηση της αύξησης στα νοικοκυριά, ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα μέσω του κοινωνικού τιμολογίου για τις ευπαθείς ομάδες" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου.
 
"Μαχαίρι" κατά 40% έβαλε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στις προτάσεις της ΔΕΗ για μεγάλες αυξήσεις που έφταναν ακόμη και το 49%. Η ΡΑΕ προτείνει αυξήσεις που μεσοσταθμικά φτάνουν το 13% με 15%, ενώ η επιβάρυνση ανά μήνα για τα νοικοκυριά είναι 3 έως 7 ευρώ.
Αν περάσει η πρόταση της ΡΑΕ τότε η αύξηση θα γίνει σε τρεις δόσεις, τον Ιανουάριο, το Μάιο και τον Ιούλιο. Επίσης προτείνεται επέκταση του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου σε περισσότερους δικαιούχους. Την τελική απόφαση θα λάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα μπορούσε να προχωρήσει και σε μεγαλύτερη μείωση έναντι των προτάσεων της ΔΕΗ.



Από τις προτάσεις της ΔΕΗ παραμένει στο "τραπέζι" αυτή για την αύξηση του τέλους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το Τέλος Δικτύου καθώς πρόκειται για έσοδα που αφορούν το Δημόσιο και όχι άμεσα την Επιχείρηση. 
H ΡΑΕ κατέληξε σε αυτή την πρόταση χθες μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση διάρκειας άνω των 8 ωρών, στην οποία υπολογίστηκαν κατά 600 εκατ. λιγότερο οι δαπάνες της ΔΕΗ του 2013 με αποτέλεσμα να φτάσει η ΡΑΕ σε αυτή την πρόταση. Παράγοντες της αγοράς πάντως επισημαίνουν ότι οι αυξήσεις στο ρεύμα θα επηρεάσουν αυξητικά τις τιμές σε μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες. 
Κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν έντονα στις επερχόμενες αυξήσεις. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάνουν λόγο "για λογική Χότζα", ενώ το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να "αφήσει” το θέατρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: