ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις Σαμαρά στο Ζάππειο

Στην προεκλογική παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος, στο Ζάππειο, ο κ. Σαμαράς είχε δεσμευθεί για:

•Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων.

•Αύξηση του φόρου στα κέρδη από τα νέα ηλεκτρονικά παιγνίδια του ΟΠΑΠ.

•Νομοθετική παρέμβαση για την ανακούφιση των δανειοληπτών: «Δεν μπορεί η δόση των δανείων να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους. Και αυτό μπορεί να γίνει, με το να νομοθετηθεί ρύθμιση για όσους έχουν τέτοιο πρόβλημα, να πληρώνουν μόνο τόκο για μια τριετία τουλάχιστον», είπε.

•Αποζημίωση των ομολογιούχων: Πρέπει να αποζημιωθούν. Υπάρχει τρόπος. Κυρίως με φορολογικές διευκολύνσεις μελλοντικών ετών. Και με επενδυτικά κίνητρα ακόμα»

•Περικοπή σπατάλης και διασφάλιση 13ου και 14ου μισθού: «Η εξοικονόμηση θα προέλθει κυρίως από την περικοπή της σπατάλης που υπάρχει άφθονη. Κι όποιος αμφιβάλλει, ας δει το πάρτι στο ΙΚΑ τελευταία. Ή τα επιδόματα και τις συντάξεις μαϊμού. (...) Δεν υπάρχει θέμα για τον 13ο και το 14ο μισθό. Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες οριζόντιες περικοπές ξανά.

•Ιδιωτικοποιήσεις σε δραστηριότητες του δημοσίου, ή ζημιογόνων ΔΕΚΟ: «Δεν γίνεται να κόβονται οι συντάξεις του κοσμάκη, όταν συνεχίζεται η σπατάλη σε ΔΕΚΟ που παράγουν περισσότερα ελλείμματα παρά δημόσιο όφελος. Μετά την 6η Μαΐου τέρμα όλα αυτά…», είπε ο κ. Σαμαράς που έκανε ειδική μνεία σε ΟΣΕ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ προαναγγέλλοντας ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρομικού έργου του, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του και αναφερόμενος στις ζημιογόνες ετειρίες του Δημοσίου είπε: «Δεσμός που δεν λύνεται, θα κόβεται».

•Φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων.

•Αντικατάσταση του Ειδικού τέλους Ακινήτων με ένα ενιαίο νόμο για ακίνητη περιουσία όπως το ΕΤΑΚ.

•Μικρότερη κυβέρνηση ως μέσο καταπολέμησης της γραφειοκρατίας: «Ξεκινάμε άμεσα με 15 υπουργεία – στόχος 10 υπουργεία στην τετραετία. Έτσι θα μειώσουμε αμέσως τις 'υπογραφές' και θα ελέγχουμε καλύτερα τις κυβερνητικές αρμοδιότητες.

•Συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο

•Μείωση φορολογικών συντελεστών. «Δεν μπορούμε να το κάνουμε αμέσως, αλλά θα το διαπραγματευθούμε και θα το δρομολογήσουμε με σαφές χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα χρόνια. Αρχίζοντας με τη μείωση στο 15% για το φόρο νομικών προσώπων που ήδη ανέφερα. Συνεχίζοντας, σε επόμενο στάδιο, με τρείς συντελεστές ΦΠΑ: 19%-9% και 5% - το τελευταίο για ολόκληρο το τουριστικό πακέτο. Και ολοκληρώνοντας με μείωση του συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα, ώστε ο ανώτατος να μη ξεπερνά το 32%. Και χωρίς να ξανά-φορολογούνται τα ίδια εισοδήματα. Φυσικά, δεν πρέπει να πειραχθεί ο νησιωτικός ΦΠΑ, που είναι όρος οικονομικής επιβίωσης των νησιών μας».

•Επιδότηση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας με 2% για δέκα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: