ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Φορολογικά παράλογα...

Σε θέατρο του παραλόγου τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, καθώς οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, υποχρεώνουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σε σπασμωδικές κινήσεις, οι οποίες, όμως, όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά αντιθέτως το επιδεινώνουν.
Διότι ας μην αυταπατώνται οι ασχολούμενοι με τα νέα φορολογικά χαράτσια. Οσο εξωφρενικό είναι να εμφανίζεται η Πολιτεία να τιμωρεί φορολογικά τις οικογένειες με παιδιά και η ποινή να είναι μεγαλύτερη όσο περισσότερα είναι τα παιδιά, άλλο τόσο εξωφρενικό είναι να προωθείται για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους φορολόγηση με συντελεστή 45% των εισοδημάτων από 1.850 ευρώ και άνω.
Αν μάλιστα συνεκτιμηθεί και το γεγονός ότι οι ίδιοι ακριβώς «ειδικοί» περί τα φορολογικά προβλέπουν για ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, φορολογικές ελαφρύνσεις σε σχέση με πέρυσι για εισοδήματα άνω των 100 χιλιάδων ή και των 60 χιλιάδων ευρώ, τότε το λιγότερο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι ότι έχει χαθεί το μέτρο.
Είναι δεδομένο ότι τα υπό κατάρτιση φορολογικά μέτρα θα πρέπει να προβλέπουν σημαντικά αυξημένα έσοδα σε σχέση με πέρυσι. Αλλά κάποτε σ' αυτήν τη χώρα θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους η αθλιότητα της οικονομικής εξουθένωσης των μισθωτών και των συνταξιούχων και μάλιστα από εκείνους οι οποίοι έχουν αποδειχθεί διαχρονικά ανίκανοι να κάνουν τη δουλειά για την οποία αμείβονται.
Γιατί αν οι πολιτικοί και οι ειδικοί και τεχνοκράτες είχαν κάνει στοιχειωδώς καλά τη δουλειά τους και είχαν περιορίσει τη φοροδιαφυγή, ούτε η χώρα θα είχε φτάσει σε τέτοια δημοσιονομικά αδιέξοδα ούτε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης.
ΕΘΝΟΣ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: