ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ

 ΠΗΓΗ: koel.gr

Ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από τις εργασίες της συνδιάσκεψης.

Στην 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη πήραν μέρος 2.000 άτομα. Έγιναν 107 ομιλίες – πέρα από τις εισηγήσεις των Ρινάλντι, Τσακνιά, Παρασκευόπουλου, τις παρεμβάσεις των Τσίπρα, Αλαβάνου, Χουντή, Σωτηρίου και Παπαδημούλη και το κλείσιμο των εργασιών από τον Γ. Θεωνά. Από τους ομιλητές 77 ήταν άνδρες και 30 γυναίκες, οι 74 από την Αθήνα και οι 32 από την επαρχία. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι ομιλητές στο προεδρείο, 35 ανήκαν στον ΣΥΝ, 20 ήταν ανένταχτοι, 10 της ΑΚΟΑ, 7 της ΔΕΑ, από 5 της ΚΟΕ, του Ξεκινήματος και του Κόκκινου, από 4 της ΚΕΔΑ και Ρόζας, 2 του ΔΗΚΚΙ και 1 από τους Οικοσοσιαλιστές.

 Στιγμιότυπα
  • Πολλές μικρές αίθουσες ήταν κατειλημμένες και τις τρεις μέρες των διαδικασιών από τις διάφορες θεματικές επιτροπές που συνεδρίαζαν. Συνέχεια έβλεπες κόσμο που ψάχνει να βρει που συνεδριάζει η θεματική που τον ενδιαφέρει. Για παράδειγμα η Γραμματεία, που συνεδρίαζε σε μια από αυτές τις αίθουσες, διέκοψε πολλές φορές τις διαδικασίες της για να απαντήσει στην ερώτηση: "Πού συνεδριάζει η θεματική γονέων και κηδεμόνων;", μια επιτροπή που φτιάχτηκε μέσα στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με πρωτοβουλία ορισμένων μελών και βρήκε σημαντική ανταπόκριση.
  • Πιο πέρα, στο κυλικείο, σε διάφορα τραπέζια συνεχιζόταν η συζήτηση ή γίνονταν διάφορες ενημερώσεις – δεδομένου ότι οι πανελλαδικές συνδιασκέψεις είναι τόποι συνάντησης (και γνωριμίας) συντρόφων που δίνουν μια κοινή μάχη σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν έλειπαν βέβαια τα πειράγματα και τα αστεία, αλλά και η ευχαρίστηση της γνωριμίας με συντρόφους που μπορεί πολλές φορές να τους ήξερες μόνο από το τηλέφωνο.
  • Στη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη λειτουργούσε όλη την ημέρα και παιδότοπος για τους μικρούς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια σημαντική κίνηση από τις συντρόφισσες που πήραν την πρωτοβουλία για να ελαφρυνθούν οι γονείς, αλλά και να μπορέσουν οι γυναίκες που είναι μητέρες να παρακολουθήσουν από κοντά τις εργασίες. Ήταν ένα πολύ μικρό αλλά καλό πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.
  • Στη γραμματεία της Συνδιάσκεψης υπήρχαν δύο κουτιά οικονομικής ενίσχυσης. Ένα για τα έξοδα της Συνδιάσκεψης, και ένα για τον αγωνιστή Στέφανο Κόλλια, μέλος της "Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας", που μπράβοι έχουν κάψει δύο φορές το σπίτι του προσπαθώντας (μάταια!) να τον τρομοκρατήσουν. Οι πληροφορίες μας λένε ότι μαζεύτηκε ένα σημαντικό ποσό ενίσχυσης, αφού ήταν πολύς ο κόσμος που πρόσφερε χρήματα.
  • Δεκάδες ήταν τα τραπεζάκια που είχαν στηθεί στα φουαγιέ του χώρου της 2ης Συνδιάσκεψης. Όχι μόνο των συνιστωσών, όπως την προηγούμενη φορά στην 1η Συνδιάσκεψη. Τώρα έβλεπε κανείς και τραπεζάκια των θεματικών επιτροπών, των δικτύων και άλλων πρωτοβουλιών, όλα με πολλούς επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: