ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Οι ανακοινώσεις ΙΕΠ και ΔΟΕ για τα σεμινάρια, θυμίζουν τις ανακοινώσεις των φοιτητικών παρατάξεων για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών


Συνάδελφοι,
Επειδή "οι καιροί ου μαινετοί" και η αποκατάσταση της αλήθειας είναι υποχρέωση αυτών που τη γνωρίζουν, σας καταθέτω τις πληροφορίες μου σχετικά με την πραγματοποίηση του επιμορφωτικού σεμιναρίου του περασμένου Σαββατοκύριακου.
Αφ' ενός δεν συμμερίζομαι τις ανακοινώσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που κομπάζει για την απόλυτη επιτυχία του παραπάνω σεμιναρίου, επιτυχία που επιτεύχθηκε με τη συνδρομή και συμμετοχή των δυνάμεων της αστυνομίας, αντί των ενδεδειγμένων δυνάμεων του διαλόγου, του πολιτισμού και της παιδείας και αφ' ετέρου διαφωνώ με την ανακοίνωση της ΔΟΕ, που μιλά για ακύρωση του σεμιναρίου! Δύο ενέργειες από δύο διαφωνούντες φορείς, ορμώμενες όμως, από την ίδια ανάγκη για εντυπωσιασμό. Είναι λυπηρό!!!
Με βάση τις πληροφορίες που άντλησα από έγκυρες "πηγές," το πολυσυζητημένο και πολυδιαφημισμένο επιμορφωτικό σεμινάριο των περιφερειακών διευθυντών και διευθυντών εκπαίδευσης, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιήθηκε κανονικότατα.
 Την πρώτη μέρα το σεμινάριο, λόγω της κινητοποίησης της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, απλά ξεκίνησε λίγο αργότερα, ενώ τη δεύτερη μέρα, που ήταν και η πιο ουσιαστική, οι εργασίες ξεκίνησαν κανονικότατα και συνεχίστηκαν ομοίως, αφού έξω από το υπουργείο δεν υπήρχε ψυχή! 
Οι κινητοποιήσεις, συνάδελφοι, έτσι όπως οργανώθηκαν, δυστυχώς, δεν στάθηκαν ικανές να ματαιώσουν το συγκεκριμένο  σεμινάριο, με αποτέλεσμα το υπουργείο παιδείας να πετύχει το σκοπό του με τη στήριξη του υπουργείου δημόσιας τάξης και ως εκ τούτου οι αξιολογητές, οι κατέχοντες το βαθμό Α, επιμορφώθηκαν τελικά γύρω από το αντικείμενο της αξιολόγησης, που δεν ήταν άλλο από το "πώς":
  1.  Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα επιμορφώσουν, το αμέσως προσεχές διάστημα, τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων 
  2.  Θα αξιολογηθούν προσεχώς οι Διευθυντές  Σχολικών Μονάδων, ως προς το Διοικητικό μέρος, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ152/2013.
Την ερχόμενη Παρασκευή, ξεκινά νέος κύκλος σεμιναρίων για την επιμόρφωση των σχολικών συμβούλων και μάλιστα διάρκειας τριών ημερών! Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας μας, αποφάσισε για την πρώτη μέρα του σεμιναρίου νέα κινητοποίηση-συγκέντρωση έξω από το υπουργείο. Αν ακολουθηθεί η ίδια τακτική, είναι απολύτως βέβαιο, πως και αυτή η προσπάθειά μας θα αποτύχει και τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα διεξαχθούν, όπως ακριβώς τα προγραμμάτισε το υπουργείο. Δυστυχώς, στο ίδιο έργο θεατές...
Πετυχημένη κινητοποίηση σημαίνει, αν μη τι άλλο, μαζική συμμετοχή και μαζική συμμετοχή σημαίνει χιλιάδες, και όχι μερικές εκατοντάδες, εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο!!! 
Ένα σκηνικό μιας πολυπληθούς, ειρηνικής και με παλμό κινητοποίησης, θα ήταν η ιδανική απάντηση απέναντι σε όλους αυτούς, που επιδεικτικά αγνόησαν και συνεχίζουν να αγνοούν τον στυλοβάτη της κοινωνίας, Έλληνα εκπαιδευτικό. 
Η αγωνία περισσεύει και η ανησυχία διαρκώς αυξάνεται. Οψόμεθα.
Με εξαιρετική τιμή
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: