ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Η επιμόρφωση, της επιμορφώσεως, την επιμόρφωση… ω! επιμόρφωση!


 Με την  αριθμ.  157723/ 23.10.2013/Γ1 Εγκύκλιο του Υφυπουργού Παιδείας  πραγματοποιήθηκαν σε περιφερειακό επίπεδο, κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2013, επιμορφώσεις των Σχολικών Συμβούλων και των Διευθυντών Διευθύνσεων ΠΕ και ΔΕ.
Μετά από αυτή τη διαδικασία οι Σχολικοί Σύμβουλοι ήταν υποχρεωμένοι να ενημερώσουν/επιμορφώσουν τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της παιδαγωγικής τους ευθύνης, σχετικά με την εφαρμογή του θεσμού της ΑΕΕ.
Οι συγκεκριμένες όμως ενημερωτικές/επιμορφωτικές συναντήσεις δεν πραγματοποιήθηκαν  λόγω των δυναμικών κινητοποιήσεων του κλάδου, με αποτέλεσμα το χρονοδιάγραμμα, που έθεσε το υπουργείο, να ακυρωθεί έως σήμερα.
Τρεις μήνες πριν λήξει το διδακτικό έτος ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, με απόφασή του, ξανα-οργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια για τα στελέχη της εκπαίδευσης που κατέχουν το βαθμό Α, προκειμένου να ξανα-επιμορφωθούν για τις ανάγκες εφαρμογής του συστήματος της αξιολόγησης.
Η παραπάνω απόφαση του υπουργού αποδεικνύει περίτρανα, για μία ακόμη φορά, ότι το υπουργείο φλυαρεί, προχειρολογεί, βυζαντινολογεί, αυτοσχεδιάζει, ανακυκλώνεται και στο τέλος βραχυκυκλώνεται.
Με τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες συστάσεις του υφυπουργού παιδείας περί της εφαρμογής της διαδικασίας της αξιολόγησης, αλλά και με τις τακτικές υπαναχώρησης εκ μέρους του για το συγκεκριμένο θέμα, αποδεικνύεται ότι το υπουργείο δεν είναι έτοιμο, ακόμη και σήμερα, να εφαρμόσει το θεσμό της ΑΕΕ.
Συνάδελφοι, ο κλάδος για μία ακόμη φορά δικαιώνεται και ενωμένος θα συνεχίσει τον αγώνα του. Για την ώρα εφαρμόζουμε την ίδια τακτική, αναμένοντας τα αποτελέσματα και των επιμορφωτικών συναντήσεων της Αθήνας, κατά τις οποίες οι συνάδελφοι σχολικοί σύμβουλοι επιβάλλεται να μεταφέρουν με αντικειμενικότητα, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου το «κλίμα» που επικρατεί στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας και τις δυσκολίες που συναντούν στην προσπάθειά τους να ξεκινήσουν την εφαρμογή  της ΑΕΕ.
Τέλος, επειδή σκανδαλίζομαι σας καταθέσω τη διαπίστωσή μου, ότι λεφτά υπάρχουν για τους ημετέρους, αφού για τις παραπάνω συναντήσεις διήμερες και τριήμερες - οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα, θα διαρκέσουν 30 μέρες και θα ξανα-επιμορφωθούν περίπου 1.000 στελέχη κατέχοντα το βαθμό Α’,- θα δαπανηθούν χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή που για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών της τάξης σε σεμινάρια/επιμορφώσεις όχι μόνο δεν προβλέπονται αποζημιώσεις, για την εκτός εργασιακού ωραρίου, απασχόλησή τους, αλλά υφίστανται και οικονομική επιβάρυνση για τις μετακινήσεις τους στους χώρους υλοποίησης αυτών των επιμορφωτικών προγραμμάτων (π.χ. ΤΠΕ Β΄ Επιπέδου).
 Πάντα δίπλα σας
Ο αιρετός σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: