ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γίνει ακόμα ενιαίο κόμμα


newsit.gr
Σε ένα χρόνο θα δοθεί απάντηση στο ρητορικό ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ενιαίο κόμμα είπε σε ομιλία του ο Γιάννης Δραγασάκης, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του για την προσπάθεια ενοποίησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Δραγαδάκης μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ελληνικό παράρτημα του Ιδρύματος Rosa Luxemburg, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νίκος Πουλαντζάς, με τίτλο «Η Αριστερά στην κυβέρνηση».
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της επιτροπής επεξεργασίας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με Το Βήμα, έθεσε το ρητορικό ερώτημα «γίναμε ενιαίο κόμμα;», και πρόσθεσε «ας μείνουμε στην ερώτηση» και «να το συζητήσουμε σε ένα χρόνο». 

Τόνισε πάντως ότι «πρέπει να γίνουμε», ενώ παραπέμποντας στον Μαρξ συμπλήρωσε: «προφανώς εννοούμε κόμμα με δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας, με κατευθύνουσα όμως θέληση».

Τόνισε πάντως ότι «πρέπει να γίνουμε», ενώ παραπέμποντας στον Μαρξ συμπλήρωσε: «προφανώς εννοούμε κόμμα με δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας, με κατευθύνουσα όμως θέληση»
Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εξέτασης ενός σχεδίου Β, σε περίπτωση ρήξης με την Ευρώπη και είπε ότι σε μία τέτοια περίπτωση, η δική του θέση είναι η προσφυγή στο λαό. «Τα όποια διλήμματα θα πρέπει να τα συζητάμε με το λαό», τόνισε και είπε πως αυτό θα μπορούσε να σημαίνει είτε εκλογές, είτε μία διαδικασία έγκρισης από τη Βουλή ή και δημοψήφισμα. «Πρέπει να οικοδομήσουμε μια νέα αντίληψη. Με βαθιά δημοκρατικότητα», είπε.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «η στρατηγική μας πρέπει να είναι έτσι δομημένη που να προσαρμόζεται στις εξελίξεις, και να διαμορφώνεται αναλόγως των συσχετισμών» (σ.σ. σε ευρωπαϊκό επίπεδο). Για να επιτευχτεί αυτό, όπως εξήγησε, χρειάζεται να εμπεδωθεί μια κουλτούρα πολιτικού διαλόγου, να υπάρξει ένα πολιτικό υποκείμενο που να μπορεί να λειτουργεί επιτελικά, ενώ στην περίπτωση διλημμάτων, αυτά να αντιμετωπίζονται με το λαό (και με εκλογές ή δημοψήφισμα αν χρειάζεται).

Σε ό,τι αφορά το πόσο έτοιμος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία είπε, αφενός, ότι η αναμονή ποτέ δεν οδήγησε στην εξουσία και ότι η Αριστερά ποτέ και πουθενά δεν ήλθε στην κυβέρνηση σε εύκολες συνθήκες και αφετέρου, ότι το θέμα του προγράμματος είναι ούτως ή άλλως ένα ζήτημα υπό διαρκή εξέταση και διαμόρφωση. «Δεν γίνεται να τα ετοιμάζουμε όλα από πριν», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: