ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ανετοιμότητα ή αποδοχή;

"Με αδιάβλητες διαδικασίες θα γίνει η επιλογή των νέων Περιφερειακών Διευθυντών," είπε από το Βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.


Συνάδελφοι, 
Μελετώντας την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργού διαπίστωσα ότι, η επιλογή θα γίνει σύμφωνα με διατάξεις νόμου,ψηφισμένου επί κυβερνήσεως Kώστα Καραμανλή! Εμμέσως πλην σαφώς, ο υπουργός, αποδέχεται ότι ο νόμος διασφαλίζει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. 
Την εποχή που ψηφίστηκε (2004), η τότε κυβέρνηση δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις ότι εξυπηρετεί τους ημέτερους.

Σ Η Μ Ε Ρ Α;....
 ΜΕΧΡΙ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το διορισμό των εκπαιδευτικών στις θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης της χώρας εξέδωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Αρ. Μπαλτάς.
 Η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διορισμό εκπαιδευτικών στις θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης της Χώρας, ΕΔΩ  

*Άρθρο 12 Ν.3260/2004
Θέματα Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
1. α) Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, η κατά την περίπτωση στ' της παρ. 29 του άρθρου 14 του ν. 2817/2000 (ΦΕΚ 78 Α'), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 2986/2002 (ΦΕΚ 24 Α') διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης και ο συνταχθείς πίνακας επιλογής καταργούνται. Στις κενές και κενούμενες θέσεις περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης διορίζονται, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, δημόσιοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επιλέγονται από κατάλογο υποψηφίων που συντάσσεται για το σκοπό αυτόν και στον οποίο περιλαμβάνονται, ύστερα από αίτηση τους, οι εκπαιδευτικοί της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν: α) πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλο ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής ή της ημεδαπής, β)15ετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία και γ) σημαντικά διοικητικά και επιστημονικά προσόντα.
Για το σκοπό αυτόν εκδίδεται σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύεται στον ημερήσιο τύπο και με την οποία καθορίζονται οι θέσεις που θα πληρωθούν, τα υποβλητέα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων και οι προθεσμίες υποβολής τους.
β) Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης που για οποιονδήποτε λόγο αποχωρεί από τη δημόσια εκπαίδευση, αποχωρεί αυτοδικαίως και από τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: