ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας:Στην παιδεία απαιτείται διάλογος και συναίνεση

 Από τις προγραμματικές δηλώσεις του  υπουργού παιδείας, αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες για όλα τα "ανοιχτά" και "καυτά" θέματα, που απασχολούν τον κλάδο μας
Από τις προγγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για την παιδεία
  • Η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια όσο και η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν υποστεί τεράστια πλήγματα όλο το προηγούμενο διάστημα. 
  •  Η νέα Κυβέρνηση θα ξεκινήσει έναν μεγάλο και ουσιαστικό διάλογο για την αλλαγή ολόκληρου του θεσμικού πλαισίου και των τριών βαθμίδων, που πάσχει βαθύτατα.   
  • Αυτό θα το πράξει σε ορίζοντα τετραετίας.   
  • Τίποτα στο χώρο της Παιδείας δεν πρόκειται να γίνει με αιφνιδιασμούς και εκπλήξεις, αλλά με διάλογο και με συναινέσεις.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κατάργηση των εξετάσεων πανελλαδικού τύπου από φέτος στην Α και Β Λυκείου με τη υποχρεωτική χρήση θεμάτων κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων. Οι διδάσκοντες των οικείων μαθημάτων θα επιλέγουν, κατά την κρίση τους, τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων αποκλειστικά μέσα από την διδαχθείσα υλη. Η Τράπεζα θεμάτων μπορεί απλώς να χρησιμοποιηθεί συμβουλευτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: