ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με... υπερωριακή αποζημίωση των αξιολογητών!

 Τελικά, λεφτά υπάρχουν...
Περιφερειακοί Διευθυντές, Διευθυντές Διευθύνσεων και Σχολικοί Σύμβουλοι, αμείφθηκαν  ως  επιμορφωτές αλλά και ως αξιολογητές!

Η απόφαση του τέως υπουργού παιδείας για την υπερωριακή αποζημίωση των αξιολογητών, η οποία υπεγράφη αστραπιαίως άμα τη παραδώσει του υπουργείου, γεννά κάποια ερωτήματα. Ήτοι:
1. Η διαδικασία της αξιολόγησης δεν ήταν στα καθήκοντα των αξιολογητών;
2. Δεν πραγματοποιήθηκε εντός του εργασιακού ωραρίου και, αν όχι, γιατί;
3. Ποιο είναι το ποσό της αποζημίωσης, που δικαιούται κάθε αξιολογητής; Θα είχε ενδιαφέρον να αναφέρεται το ποσό της αμοιβής των επιμορφωτών/αξιολογητών αντί της  λίστας με τα ονόματά τους,  που ευκόλως δημοσίευσε το υπουργείο!
Αναρωτιέμαι, η νέα ηγεσία του υπουργείου, εν ονόματι της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος που επικαλείται, θα μας ενημερώσει αναλυτικά για τα ποσά που δαπανήθηκαν στη  διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία ειρήσθω εν παρόδω, έχει ανασταλεί ενώ θα έπρεπε να έχει καταργηθεί;

Αναμένουμε από τη νέα κυβέρνηση:

  1.  Στις προγραμματικές εξαγγελίες της Κυριακής, την άμεση κατάργηση του ΠΔ152/2013 και
  2. ο νέος υπουργός, να αποστείλει άμεσα οδηγίες στις περιφερειακές διευθύνσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, με τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων των στελεχών εκπαίδευσης. Να υποθέσω, ότι οι εν λόγω αξιολογήσεις δεν θα ληφθούν υπόψιν, ως μη γενόμενες;
Κ. υπουργέ, 
Λέμε ΝΑΙ, στην αξιολόγηση ως αποτίμηση του έργου του εκπαιδευτικού, με θεμιτούς, καθαρούς, δίκαιους και κυρίως, μη τιμωρητικούς όρους προς όφελος των μαθητών, της εκπαίδευσης και της παιδείας γενικότερα. 
Λέμε ΝΑΙ στον ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με το υπουργείο, με την απαράβατη προϋπόθεση ότι θα καταργηθούν οι ποσοστώσεις και θα αποσυνδεθεί η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού από τη βαθμολογική και μισθολογική του ανέλιξη.
Λέμε ΝΑΙ, σε μία αξιολόγηση που θα επιμορφώνει, θα βελτιώνει και θα επιβραβεύει τον εκπαιδευτικό.
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Διευθυντής
 άνευ χαρτοφυλακίου επιμόρφωσης 
 άνευ portfolio(υ) αξιολόγησης!

Παλαιότερη ανάρτησή μου για τις αποζημιώσεις ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: