ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Εν μέσω ψηφισμάτων ακούγεται ότι θα επανεξεταστούν οι μετατάξεις

"Ακούγεται" ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου, θα επανεξετάσει τις μετατάξεις του άρθρου 82 παρ. 11* του Ν.4172/2013
 Κατά την προσφιλή της τακτική η προηγούμενη κυβέρνηση με διάταξη σε άσχετο νομοσχέδιο, "πέρασε" ακαριαία και ελαφρά τη καρδία το συγκεκριμένο άρθρο σε ένα πολυνομοσχέδιο για τη φορολογία εισοδήματος!
Κυρία, πρόεδρε, της Βουλής 
τις τακτικές αυτές, όπου σε άσχετα νομοσχέδια  ψηφίζονται και διατάξεις για την παιδεία,  θα πρέπει να τις σταματήσετε, γιατί αποδεικνύουν εκ μέρους της κυβέρνησης αφενός έλλειψη προγραμματισμού και αφετέρου δημιουργούνται "σκιές" και υπόνοιες... στους πολίτες!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης 
Δάσκαλος

Ψήφισμα 94 Εκπαιδευτικών ΠΕ11 και ΠΕ06 Ν. Σερρών

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ;

Μετά το τέλος της εκλογικής μάχης προσγειωνόμαστε στην καθημερινότητα καθώς μια ακόμα περίοδο μεταθέσεων πλησιάζει . Άλλος ένας Yπουργός Παιδείας αποχώρησε από το πιο σημαντικό Υπουργείο. Δυστυχώς για εμάς τους εκπαιδευτικούς αυτό που άφησε πίσω του ο κ. Λοβέρδος ήταν η συνέχιση της πρωτόγνωρης για το χώρο μας και τις υπηρεσιακές μας μεταβολές, ΑΔΙΚΙΑ, ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ με βόλεμα των «δικών μας παιδιών», συνέχεια του έργου του προκατόχου του (κ. Αρβανιτόπουλου). Για ορισμένα πράγματα ήμασταν περήφανοι οι εκπαιδευτικοί και μπορούσαμε να κοιταζόμαστε στα μάτια. Για το γεγονός ότι διοριστήκαμε χωρίς να περάσουμε από βουλευτικά γραφεία και για τις υπηρεσιακές μας μεταβολές που είχαν μια κοινά αποδεκτή διαδικασία. Για πρώτη φορά καταστρατηγήθηκε εντέχνως και σκοπίμως η θεσμοθετημένη διαδικασία και παρακάμφθηκαν τα υπηρεσιακά όργανα, από ένα υπουργικό επιτελείο επικίνδυνο, αδιάλλακτο και ανάλγητο.

Κάποιοι μέσα σε αυτή την συγκεχυμένη κατάσταση των προηγουμένων χρόνων ευνοήθηκαν με τρόπο που ούτε στο καλύτερο όνειρο τους δεν είχαν φανταστεί, πηγαίνοντας στον τόπο συμφερόντων τους με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας και με ελάχιστα μόρια. Τώρα πλέον από την ασφάλεια του σπιτιού τους επιζητούν και οργανικές θέσεις ,ώστε να ολοκληρωθεί το «έγκλημα».

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εδώ και πολλά χρόνια, που την έχουμε επιλέξει συνειδητά, ζητούμε από τον υπουργό κ. Μπαλτά και το νέο αναπληρωτή υπουργό παιδείας κ. Κουράκη, να αποκαταστήσει την ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΥΤΗ ΑΔΙΚΙΑ σε βάρος μας και να δώσει άμεσα και οριστικά λύση. Η φετινή χρονιά ήταν οριακή για εμάς και τις οικογένειες μας. Με δεδομένο επίσης ότι μαζική συνταξιοδότηση συναδέλφων (ειδικοτήτων) θα αρχίσει σε τουλάχιστον μια πενταετία, οδηγούμαστε σε διάλυση των οικογενειών μας και σε οικονομική εξαθλίωση μακριά από τα σπίτια μας, την στιγμή που κάποιοι άλλοι ανέμελοι συνεχίζουν τη ζωή τους. Περιμέναμε υπομονετικά τόσα χρόνια (15-20) με βάση τα μόρια που είχαμε και τις αξιοκρατικές διαδικασίες να μετακινηθούμε στην οικογενειακή μας εστία και οι κ. Αρβανιτόπουλος και Λοβέρδος καταστρατήγησαν την όλη διαδικασία για εξυπηρέτηση συμφερόντων και μικροκομματικά οφέλη. Να σημειωθεί επίσης ότι πολλοί από τους συναδέλφους έχουν ήδη μεταταχθεί ή έχουν κάνει αίτηση σε διοικητικές θέσεις, με εθελοντικές μετατάξεις, προκειμένου να έρθουν στα σπίτια τους. 

Ελπίζουμε η αλλαγή του Υπουργού και του αναπληρωτή Υπουργού να επαναφέρει τη τάξη και τη δικαιοσύνη στο χώρο των εκπαιδευτικών και ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου, που δείχνει να έχει ήθος, να κάνει πράξη την προεκλογική δέσμευση του κόμματος του για άμεση αποκατάσταση των αδικιών.
Ακολουθούν οι υπογραφές 

*παρ. 11 άρθρου 82  Ν.4172/2013
 Για το σχολικό έτος 2013−2014, ο ποσοτικός προσδιορισμός των κενών θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, των υπηρεσιακών αναγκών, καθώς και το πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, γίνεται με διαπιστωτική πράξη που εκδίδεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατόπιν εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με βάση την επεξεργασία και το συσχετισμό των στοιχείων που έχουν καταχωρηθεί, με ευθύνη των Διευθυντών Εκπαίδευσης, στο προβλεπόμενο στο άρθρο 7 του ν. 3848/2010 (Α ́ 71) ηλεκτρονικό σύστημα. 
Με βάση τον ανωτέρω προσδιορισμό, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών, ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, που υποχρεωτικά μετατάσσονται στις οριζόμενες στην ίδια απόφαση κενές ή συνιστώμενες με την πράξη μετάταξης θέσεις εκπαιδευτικού ή διοικητικού προσωπικού, συναφούς ή μη κλάδου της ίδιας κατηγορίας, με το βαθμό και το Μ.Κ. που κατέχουν, σε υπηρεσίες ή φορείς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων κενών ή κενούμενων, εφόσον δεν υπάρχουν, οργανικών θέσεων της αυτής ή ανώτερης κατηγορίας. Με την ίδια απόφαση καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης. 
Επί των αιτηθέντων εκπαιδευτικών συντάσσεται αξιολογικός πίνακας κατάταξης με βάση τα κάτωθι κριτήρια: α) συνολική προϋπηρεσία, β) οικογενειακοί λόγοι, γ) συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν, δ) κατοχή επιπλέον πτυχίου, ε) κατοχή μεταπτυχιακού και στ) κατοχή διδακτορικού. 
Ο συνολικός υπολογισμός των μορίων γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 16 του π.δ. 50/1996 (Α ́ 45), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Η κατοχή κάθε επιπλέον πτυχίου ΑΕΙ αποτιμάται με 5 μονάδες, κάθε μεταπτυχιακού με 7 μονάδες και κάθε διδακτορικού με 14 μονάδες. Με βάση την κατάταξη στον ανωτέρω αξιολογικό πίνακα, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι εκπαιδευτικοί μετατάσσονται υποχρεωτικά. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του κατά περίπτωση συναρμόδιου Υπουργού μπορεί να ρυθμίζεται κάθε ειδικότερο θέμα και λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: