ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Κ.Κ.Ε.: Ζητά άμεση κατάθεση της συμφωνίας στη Βουλή

 ethnos.gr
Να κατατεθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η νέα συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ ζητεί η ΚΟ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, προαναγγέλλοντας αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία «προκειμένου κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του».


 Η συμφωνία αυτή αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που ονομάζονται ''τρεις θεσμοί'', διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων και μέτρων» τονίζεται στη γραπτή ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ. Παράλληλα η ΚΟ του ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων ως «συμβολή στην οργάνωση της πάλης του λαού».
Δήλωση
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 δήλωσε ότι μπορεί να καταργηθεί το Μνημόνιο με έναν νόμο τον οποίο έχει καταθέσει το κόμμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
«Η πρόταση νόμου τέθηκε στην προηγούμενη επιτροπή της Βουλής όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εκεί στην επιτροπή, επί της αρχής την πρόταση νόμου την ψήφισε το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Να δούμε τώρα αν θα το φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ (στην Ολομέλεια της Βουλής). Λογικά με βάση τις διακηρύξεις πρέπει να το φέρει και να αποφανθεί η ελληνική Βουλή με βάση τις ονομαζόμενες δημοκρατικές διαδικασίες που επικαλείτο και προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ κατά κόρον», δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.
Κάλεσε τον λαό να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ σήμερα στις 7:00 μ.μ. στο Σύνταγμα εναντίον της κυβέρνησης και της συμφωνίας του Eurogroup και χαρακτήρισε την προεκλογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ως «διαφημιστική απάτη».
«Μετεκλογικά έγινε πιο φανερή η υποτιθέμενη σκληρή διαπραγμάτευση» είπε ο κ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι η τρόικα είναι οι τρεις «θεσμοί» που αποδέχεται σήμερα η κυβέρνηση. Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι οι δεσμεύσεις από τη συμφωνία με τους εταίρους θα οδηγήσουν την κυβέρνηση να υπογράψει νέο μνημόνιο: «Στο τέλος του Ιούνη θα πρέπει να καταληχθεί το νέο μνημόνιο, ή μάλλον η συμφωνία όπως το λέει η κυβέρνηση. Βέβαια ο λαός έχει μνήμη, όχι τώρα επειδή έφυγε από την ορολογία η λέξη μνημόνιο να μας πουν ότι δεν θα έχουμε και μνήμη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Χαιρετισμός από τον Μίκη
Χαιρετισμό για το σημερινό συλλαλητήριο του ΚΚΕ απέστειλε χτες ο Μίκης Θεοδωράκης στον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος με επιστολή του ευχαρίστησε τον Μίκη Θεοδωράκη.
Στον χαιρετισμό του ο Μ. Θεοδωράκης αναφέρει: «Χαιρετίζω τη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο (σήμερα) στο Σύνταγμα με στόχο την πρόταση Νόμου για την κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ».
Σημειώνει ότι ισχύουν ακόμα τρεις δεσμεύσεις που αφορούν την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους, την καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας και την απαγόρευση άσκησης εθνικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής. «Δηλαδή όροι που ταιριάζουν σε λαούς ραγιάδων και δούλων και όχι σε περήφανους και ελεύθερους πολίτες όπως θέλουμε και παλεύουμε να είμαστε ο Λαός και η Πατρίδα μας», αναφέρει και σημειώνει ότι αισθάνεται αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούργια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς. Τέλος απευθύνεται προς πάσα κατεύθυνση με την προγονική παραίνεση: «Ο τολμών νικά».
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: