ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου ΙΚΑ για ασφαλισμένους πρώην ΟΠΑΔ


Χορήγηση Ασφαλιστικής Ικανότητας

Γνωρίζεται ότι οι ασφαλισμένοι του τέως ΟΠΑΔ (όπου ανήκαν και οι εκπαιδευτικοί) έχουν ενσωματωθεί πλέον σε ένα ενιαίο σύστημα και τους έχει αποδοθεί αυτόματα ένας νέος Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) από το ΙΚΑ.
Για τη λήψη του (ΑΜΑ) ΔΕΝ χρειάζεται να απευθύνονται στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ.  
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει εκδώσει το παρακάτω Δελτίο Τύπου με σχετικές λεπτομέρειες που αφορούν τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή  περίθαλψη των ασφαλισμένων του τέως ΟΠΑΔ.
                                                                                                                                                Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2015
Δελτίο Τύπου
Χορήγηση Ασφαλιστικής Ικανότητας 

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία αναζήτησης Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. για τους ασφαλισμένους του τ. Ο.Π.Α.Δ. - Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ενημερώνει τους δικαιούχους Ασφαλιστικής Ικανότητας (ασφαλισμένους και συνταξιούχους), ότι για τη χρονική περίοδο 01/03/2015 έως 29/02/2016 και εφεξής η χορήγηση Ασφαλιστικής Ικανότητας, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται προσέλευσή τους στις υπηρεσίες μας. 

Ως εκ τούτου δε θα αποστέλλονται αυτοκόλλητες ετικέτες Ασφαλιστικής Ικανότητας για την ανανέωση της ισχύος των Βιβλιαρίων Υγείας λόγω κατάργησής τους σύμφωνα με την Απόφαση ΥΠ.Ε.Κ.Α.Π οικ.11810/179/Φ80353/2.6.2014 (ΦΕΚ 1635/τ.Β΄/20.6.2014).

Η ηλεκτρονική αυτή διαδικασία, διασφαλίζει την ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο του "Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης", ώστε οι απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με την Ασφαλιστική Ικανότητα να είναι άμεσα διαθέσιμες σε όλους τους Παρόχους Υγείας (συμβεβλημένα Νοσοκομεία, Κλινικές, Διαγνωστικά Κέντρα, Ιατροί κ.λ.π) για την εξυπηρέτηση των Ασφαλισμένων και Συνταξιούχων και για τα προστατευόμενα μέλη τους (συζύγους και τέκνα).

Κατά συνέπεια, οι Ασφαλισμένοι και οι Συνταξιούχοι μας δε θα πρέπει να προσέρχονται στις Υπηρεσίες μας, για θεώρηση των Ατομικών ή Οικογενειακών Βιβλιαρίων Υγείας (με προστατευόμενα μέλη συζύγους καθώς και τέκνα έως 18 ετών), τα οποία (Βιβλιάρια) θα πρέπει να προσκομίζονται κατά περίπτωση μόνο στους Παρόχους Υγείας.

Ιδιαίτερα, για τους ασφαλισμένους του τ. Ο.Π.Α.Δ./Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. τίθεται στη διάθεσή τους από Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 νέα ηλεκτρονική υπηρεσία προκειμένου να ενημερώνονται για τον αριθμό μητρώου ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.) που τους αποδόθηκε αυτόματα κατά την ενσωμάτωσή τους στο Μητρώο Ασφαλισμένων μας, χωρίς να χρειάζεται να απευθύνονται στα Υποκ/τα.

Η αναζήτηση θα πραγματοποιείται μέσω της οθόνης «Αναζήτηση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. για τους ασφαλισμένους του τ. Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.» 

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι Ασφαλισμένοι και Συνταξιούχοι ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και Ο.Π.Α.Δ./Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., (πιστοποιημένοι ή όχι) έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται μέσω διαδικτύου για την ύπαρξη της ενεργής Ασφαλιστικής Ικανότητας τους, 
 ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 
       ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ       
                                

                                                                                                                                                             
    ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ                
  • Από το παραπάνω Δελτίο Τύπου βλέπουμε τις οδηγίες πρόσβασης στην  ασφαλιστική ικανότητα του κάθε δικαιούχου.
Συγκεκριμένα από την τελευταία παράγραφο, χρησιμοποιώντας το "link" που αναγράφεται, μπαίνουμε στην ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν διαθέτουμε ενεργή Ασφαλιστική Ικανότητα. 
Στην πρόσβαση ως μη ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ πατάμε στο "εδώ" και καταχωρούμε:
  1. Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.), *
  2. Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.),
  3. Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)
  4. και τον κωδικό επιβεβαίωσης.
  • * Όσον αφορά τη λήψη του νέου Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου
Μετά την ένταξη του τέως Ο.Π.Α.Δ. στo IKA-ETAM  παρέχεται η δυνατότητα σε αυτούς τους ασφαλισμένους, όπως οι εκπαιδευτικοί, να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για το νέο Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) που πλέον διαθέτουν, λόγω της ενσωμάτωσης τους στο Μητρώο Ασφαλισμένων του ΙΚΑ, κάνοντας είσοδο στην Υπηρεσία Αναζήτηση Αριθμού Μητρώου (Δείτε σχετικά εδώ).
Ειδικότερα, με την είσοδο στην:
"Αναζήτηση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ  για τους ασφαλισμένους του τ. Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ."
Εισάγεται ο Αριθμός Μητρώου που αναγράφεται στο ήδη κατεχόμενο  βιβλιάριο υγείας Ο.Π.Α.Δ. και ο Κωδικός επιβεβαίωσης. Με αυτά τα στοιχεία λαμβάνεται ο νέος ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ (ΑΜΑ).

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΑΣ (ΑΜΑ ΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: