ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Άργος Ορεστικό: Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων

Δεν θέλουμε ούτε να σκεφτούμε, το εφιαλτικό σενάριο της συνέχισης της κακοκαιρίας!
Φωτογράφιση: Μαρία Νάτσιου
Με "φορτισμένες μπαταρίες", θα υποδεχθούμε με δύναμη και χαρά τα παιδιά μας 
Αγαπητά μας παιδιά, μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού,
Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, επιστρέφουμε μετά από ένα μήνα! και ξεκινάμε  τα μαθήματά μας, τις συζητήσεις μας και τα παιχνίδια μας. Θα βρεθείτε και πάλι στα συνηθισμένα και αγαπημένα λημέρια σας. Η αυλή αποχιονίστηκε με όγκους χιονιού να δεσπόζουν περιμετρικά της. Σας περιμένουμε με ανοιχτές τις αγκαλιές μας στο ζεστό και φιλόξενο χώρο μας, για  να συνεχίσουμε τη σπουδαία εργασία μας. 

 Να είστε κατάλληλα ντυμένοι, γιατί το πρόγραμμα περιλαμβάνει "βουτιές" στο στοιβαγμένο χιόνι!

Ο τερματοφύλακας να χαίρεται να κάνει τα μπλονζόν του!



Φίλοι, γονείς και κηδεμόνες
Στα 32 χρόνια που υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση είναι η τρίτη φορά που τα σχολεία της περιοχής μας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ανέστειλαν τη λειτουργία τους για τόσες πολλές μέρες (δύο συνεχόμενες εβδομάδες)!
Συνομιλώντας με αρκετούς από εσάς, μου δημιουργήθηκε η αίσθηση, ότι η πρώτη εβδομάδα των αναπάντεχων διακοπών "κύλησε" για όλους ευχάριστα.  Αντίθετα, στη δεύτερη δεν είχαμε τα ίδια ευχάριστα συναισθήματα. Ανησυχία, αποδιοργάνωση και νωχελικότητα, κυριάρχησαν στη καθημερινότητά μας και ο εκνευρισμός ήταν προ των πυλών.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού αντιμετώπισε το χιονιά και τον παγετό με αποτελεσματικότητα 
Οι αιρετοί δεν είναι μόνο για εγκαίνια και παρελάσεις. Ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, από σήμερα επονομαζόμενος και "Super Puma" ,  είναι παντός καιρού!

Οι Δήμαρχοι είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των δημοτών τους

Ο δήμαρχος, ασκώντας τις αρμοδιότητες του νόμου 3852 του 2010, άρθρο 94, έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη διακοπή μαθημάτων λόγων έκτακτων συνθηκών. Θεώρησε, λοιπόν, πως οι καιρικές συνθήκες ήταν πράγματι αντίξοες και επικίνδυνες, άρα όφειλε να διακόψει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και κατά την άποψή μου καλώς έπραξε.
Αν πίστευα, ότι οι αποφάσεις του δεν εξυπηρετούσαν το στόχο τους -κυρίως την ασφάλεια των παιδιών μας- θα ήμουν, όπως καλά γνωρίζετε, ο πρώτος που θα ασκούσα δριμύτατη κριτική, χωρίς καμία επιφύλαξη και κανένα δισταγμό.

Αψηφώντας πολικές συνθήκες, κούραση και ωράριο, τα κατάφεραν!
Ώρες ατελείωτες στο τιμόνι και στα χιόνια με 12 βαθμούς υπό του μηδενός, οι χειριστές μηχανημάτων,οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι και οι εργάτες γενικών καθηκόντων του Δήμου μας, υπερέβαλαν εαυτούς.
Θα αποτελούσε αγένεια και αχαριστία μου, να μην αναφερθώ στο "λιγοστό" αλλά έμπειρο προσωπικό του Δήμου μας, μόνιμο και μη. Δεν είναι απλά δημόσιοι υπάλληλοι αλλά ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός, αφού 17 μέρες τώρα, "παλεύουν" καθημερινά με τα άγρια καιρικά φαινόμενα, αδιαφορώντας για το ωράριο τους και την κούραση τους. 
Είναι η άλλη Ελλάδα, της προσφοράς, της θυσίας και της ελπίδας και όχι η Ελλάδα της οκνηρότητας και της τσαπατσουλιάς.
Δεχθείτε παρακαλώ τις θερμές μου ευχαριστίες, συνοδευόμενες με ένα ζεστό, ειλικρινές και παρατεταμένο χειροκρότημα!


Τέλος, επειδή μας κούρασε η μιζέρια κάποιων νιχιλιστών, σας παραθέτω και μία ακομπλεξάριστη άποψη... ενός ασυμβίβαστου συμπολίτη μας.
Αναξέοντας τη μνήμη μας και αναμοχλεύοντας το πρόσφατο παρελθόν, σας υπενθυμίζω πως ο παρακάτω εικονιζόμενος "χάρισε" τη βουλευτική του ιδιότητα, επιλέγοντας την αξιοπρέπεια από την ατιμία.
Καλή εβδομάδα
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

    Τα Χάπατα!        
               
Του Ευάγγελου Διαμαντόπουλου
Επειδή η απόφαση της Τ.Α να μη λειτουργήσουν τα σχολεία εξαιτίας της κακοκαιρίας (δεν λαμβάνω καν υπόψη πως τα στοιχεία μιλούν για την χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών…) έχει γίνει αφορμή για εύκολη κριτική η οποία φτάνει έως τον κοινωνικό αυτοματισμό και εκπορεύεται ΚΥΡΙΩΣ από άτομα που υιοθετούν το αφήγημα πως: στο δημόσιο δεν λειτουργεί τίποτα, απαρτίζεται από «κηφήνες» που ψάχνουν αφορμή να λουφάρουν και όταν ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,η αριστεία θα θριαμβεύσει και η χώρα θα μετονομαστεί με το ινδιάνικο «Όλα λειτουργούν ρολόι» …είπα να ασχοληθώ λιγάκι, με δεδομένα…
Στις φωτογραφίες βλέπετε το 4ο Δημοτικό Άργους Ορεστικού και τους πέριξ αυτού χώρους.
Στο πάρκινγκ απέναντι από την είσοδο, καθώς και σε όλο το μήκος του κεντρικού δρόμου,κάθε πρωί πριν τη έναρξη των μαθημάτων και το μεσημέρι μετά το τέλος τους, υπάρχει τέτοιος συνωστισμός από δεκάδες Ι.Χ γονέων, που γεμίζει και το στενό στο βάθος της τελευταίας φωτογραφίας.
Στους βασικούς λοιπόν κανόνες οδικής ασφάλειας, όταν επικρατούν τέτοιες συνθήκες περιορίζουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας…
Παρόλα αυτά κάποιοι-ες επιμένουν πως το σχολείο απέναντι θα έπρεπε να λειτουργήσει και ακόμη περισσότερα ΙΧ (εξαιτίας της κακοκαιρίας)να επιχειρήσουν την προσέγγιση του…
Τέλος επειδή γνωρίζω τον διευθυντή του σχολείου, αρκετές-ους εκπαιδευτικούς αλλά και βοηθητικό προσωπικό, θεωρώ εξοργιστικό-εξαιτίας αφέλειας ή ιδεολογικών σκοπιμοτήτων-να χαρακτηρίζονται…με αχαρακτήριστες λέξεις για την εργατικότητα και τη συνέπεια τους!!!!
ΥΓ. Εννοείται πως δεν ασχολούμαι με γραφικούς-ες που περιγράφουν την γενιά μας(τους) ως αντάρτες στα βουνά που κάναμε(νε) με δυο μέτρα χιόνι μάθημα…άντε από δω βρε χάπατα…

ΠΗΓΗ: Από Ανάρτηση στο χρονολόγιο του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: