ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ανοιχτά και κλειστά σχολεία στη Δυτική Μακεδονία

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές συνεχίζονται...προς τέρψιν μαθητών και λιγοστών μανάδων!

Οι Τεμπέληδες Δάσκαλοι...!!! της "Λευκής Εβδομάδας"

Πρωί-πρωί σήμερα και αναμένοντας την απόφαση του Δημάρχου...

Ανοίγοντας την πόρτα της οικίας μου σήμερα το πρωί
Συνεχίζεται η κακοκαιρία για δεύτερη εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και των χιονοπτώσεων, οι Δήμαρχοι της περιοχής μας "κράτησαν" κλειστά τα σχολεία την προηγούμενη εβδομάδα. 
Σε πολλά σχολεία λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης των διδακτηρίων  υπέστησαν αρκετές ζημιές, τις οποίες κατέγραψαν οι υπηρεσίες των Δήμων και κατάλληλα συνεργεία προσπαθούν για την άμεση αποκατάσταση.
Ανοίγοντας την μπαλκονόπορτα...παντού χιόνι!
Στο Δήμο Άργους Ορεστικού μόνο σε ένα διδακτήριο  παρουσιάστηκαν βλάβες στο σύστημα θέρμανσης. Αυτή τη στιγμή όμως δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού η ζημιά αποκαταστάθηκε άμεσα από τα συνεργεία του Δήμου μας
Οι χιονοπτώσεις σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα συνεχισθούν το διήμερο 17 και 18 Ιανουαρίου. Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, έντονα ευαισθητοποιημένος όσον αφορά την ασφαλή μετακίνηση μαθητών και γονέων, αλλά ταυτόχρονα και προβληματισμένος για την απώλεια διδακτικών ωρών, θα αποφασίζει για τη λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων τις πρώτες πρωινές ώρες εκτός αν η χιονόπτωση θα είναι έντονη αποβραδίς. 
Συμφωνούμε απόλυτα με την παραπάνω σκέψη και ενέργεια του Δημάρχου, αρκεί η πρωινή απόφασή του να κοινοποιείται εγκαίρως, όπως εξάλλου έγινε σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, όπου από την 7η πρωινή οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων, ΚΤΕΥΛ, Ταξί, και μέσα ενημέρωσης, είχαν ενημερωθεί από το Γραφείο του Δημάρχου. 
Οι γονείς καλώς είναι "υποψιασμένοι" και παρακολουθούν τις εξελίξεις, ώστε εγκαίρως να ενημερώνονται.
Για τις "χαμένες" έως σήμερα διδακτικές ώρες ουδέν πρόβλημα μιας και υπάρχει η δυνατότητα αναπλήρωσής τους.  Αν όμως τα σχολεία μας συνεχίζουν λόγω της παρατεταμένης κακοκαιρίας να παραμένουν κλειστά, θα υπάρχει θέμα, κυρίως, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Πως λειτούργησαν τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας
Α. Νομός Κοζάνης
Στο Δήμο Εορδαίας τα σχολεία όλων των βαθμίδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, άνοιξαν κατά μία διδακτική ώρα αργότερα, πλην του 8ου Νηπιαγωγείου Πτολεμαΐδας, που παρέμεινε κλειστό λόγω διαρροής στον 1ο όροφο της οικοδομής. Κανονικά λειτούργησαν τα σχολεία στο Δήμο Κοζάνης, ενώ στο Δήμο Βοΐου ξεκίνησαν μια ώρα αργότερα. 
Κλειστά όλα τα σχολεία στο Δήμο Βελβεντού-Σερβίων.
Β. Νομός Γρεβενών
Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου,οι παιδικοί σταθμοί (Α΄ και Β΄) καθώς και οι παιδικοί σταθμοί της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΕΚΕΓ) δεν λειτούργησαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Κλειστά τα σχολεία και στη Δεσκάτη.
Γ. Νομός Φλώρινας
Κανονικά λειτούργησαν τα σχολεία στο Δήμο Φλώρινας. Στο Δήμο Αμυνταίου ξεκίνησαν στις 9 το πρωί και στις Πρέσπες δύο ώρες αργότερα, από την έναρξη της διδακτικής ώρας.
Δ. Νομός Καστοριάς
Κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: