ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Μητσοτάκης: Εκτός ελέγχου οι αστικές συγκοινωνίες


protothema.gr
Η Νέα Δημοκρατία θα ακυρώσει τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων υπαλλήλων που προωθεί η κυβέρνηση με παράνομο τρόπο και αντίθετα με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, υπογράμμισε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ALPHA, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να δεχθεί και να νομιμοποιήσει το όργιο των διορισμών που επιχειρεί αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση, προσθέτοντας βάρη στο δημόσιο.
“Εάν διαπιστώσουμε ότι κάποιοι συμβασιούχοι μονιμοποιήθηκαν στο δημόσιο κατά παράβαση των αποφάσεων του Αρείου Πάγου, εμείς δεν πρόκειται να το δεχθούμε” σημείωσε. “Θα αλλάξουμε τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση και απαγορεύει στους δήμους να ασκούν ένδικα μέσα αν υπάρξει πρωτόδικη απόφαση σε βάρος τους” πρόσθεσε.
Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ωστόσο, ότι η Ν.Δ. θα δεχθεί τις προσλήψεις προσωπικού που θα καλύψουν επείγουσες ανάγκες, όπως για παράδειγμα οι προσλήψεις στην Υγεία. “Αλλά ποιες προσλήψεις στην Υγεία;” αναρωτήθηκε. “Εγώ πήγα στον Ευαγγελισμό και διαπίστωσα τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, αλλά και ανθρώπους που με περίσσευμα καρδιάς προσπαθούσαν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους.

Απαντώντας στην ερώτηση τι εννοεί, όταν λέει ότι “το κράτος έχει ακόμη λίπος”, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε:

“Οι δαπάνες του υπουργείου Μεταφορών για τις Αστικές συγκοινωνίες έχουν ξεφύγει κατά 500 εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί να έγιναν προσλήψεις που δεν χρειαζόταν, ενώ υπάρχει τεράστια απώλεια εσόδων από τα εισιτήρια. Αυτό είναι ο λίπος και θα το διορθώσουμε”.

Για τους φόρους

Αναλύοντας ταυτόχρονα την δέσμευσή του για μείωση των φόρων, ενώ η Τρόικα απαγορεύει κάτι τέτοιο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποσχέθηκε ότι θα το πράξει, ακόμη κι αν χρειαστεί να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.
“Αν η κυβέρνηση προτάξει ένα πειστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τότε είμαι βέβαιος ότι και οι θεσμοί θα δεχθούν να μειώσουν – έστω λίγο- τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αλλά ακόμη κι αν δεν το δεχθούν, θα μειώσουμε δαπάνες του δημοσίου για να μειώσουμε και τους φόρους.
Και το κάνουμε έστω και μονομερώς. Πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα στην χώρα. Κι αν χρειαστεί, ελεγχόμενα, θα εκπέμψουμε ένα μήνυμα επανεκκίνησης της οικονομίας.”
Αναφερόμενος εξάλλου, στις νέες εισφορές που θεσπίστηκαν στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “αυτό είναι μια τρέλα”.
“Είναι λάθος η απ΄ευθείας σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα. Επεξεργαζόμαστε μια πρόταση κι όταν είμαστε έτοιμοι θα την παρουσιάσουμε”.

Αλλαγή στο καθεστώς των διορισμών
Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι θα αλλάξει το καθεστώς διορισμών μετακλητών υπαλλήλων και συμβούλων στην κυβέρνηση. “Το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε στην Βουλή, θα αλλάζει την οργάνωση της κυβέρνησης” είπε. “Γίνεται ένα πάρτι διορισμών ενώ η κυβέρνηση είναι το απόλυτο σκορποχώρι. Θα δημιουργήσουμε ένα πιο σφιχτό κυβερνητικό σχήμα και θα εμπιστευθούμε περισσότερο τους έμπειρους και καλούς δημοσίους υπαλλήλους, αντί να προσλαμβάνουμε μετακλητούς” τόνισε.
Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. φρόντισε να στείλει κι ένα μήνυμα στα στελέχη του που αναμένουν κυβερνητικές θέσεις, τονίζοντας ότι η επιλογή των συντονιστών και των τομεαρχών, ήταν απλώς για τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου.
“Δεν είμαστε σκιώδης κυβέρνηση. Κυβέρνηση θα γίνουμε όταν θα κερδίσουμε τις εκλογές, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι τα στελέχη του δεν πρέπει να αισθάνονται ως υπουργοί σε αναμονή.

Το κυβερνητικό μοντέλο της ΝΔ
“Η κυβέρνησή μας θα αποτελεί ένα μείγμα εμπειρίας και ανανέωσης” είπε. “Θα υπάρχουν πολλοί εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί. Θα πρέπει να πείσουμε τους άξιους να προσφέρουν και πάλι στην πολιτική” τόνισε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν σκοπεύει να ακολουθήσει και το “μοντέλο Τράμπ” που επιλέγει για υπουργούς του, προέδρους επιχειρήσεων σημείωσε:

“Γιατί όχι; Χρειαζόμαστε στελέχη από την ιδιωτική οικονομία, γειωμένους με την πραγματική οικονομία”…
Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βρήκε την ευκαιρία να διευκρινίσει ότι η συνάντηση του με τον τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο, δεν ήταν μια συνάντηση για να “κλειδώσει” η υποψηφιότητα του καλλιτέχνη στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.Α, αφού όπως είπε ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται. “Είχαμε απλώς μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και είχα την ευκαιρία να ακούσω μια άλλη οπτική ματιά από έναν επιτυχημένο καλλιτέχνη” είπε.

Εμπιστεύομαι την Αστυνομία, όχι τους πολιτικούς της προϊσταμένους
Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στην ενημέρωση που είχε σήμερα από τον αρχηγό της Αστυνομίας, πληροφορούμενος ότι ήταν στόχος της Πόλας Ρούπα.
“Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη στους πολιτικούς της προϊστάμενους” υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας την δέσμευσή του ότι θα “καθαρίσει τα Εξάρχεια”.

Στα Εξάρχεια εκτρέφεται μια νέα γενιά τρομοκρατών
“Στα Εξάρχεια εκτρέφεται μια νέα γενιά τρομοκρατών. Διακινείται πλέον βαρύς οπλισμός. Και η αστυνομία δεν επεμβαίνει, επειδή δεν υπάρχει η πολιτική βούληση. Δεν έχει εντολές να επέμβει.
Εγώ θα καθαρίσω τα Εξάρχεια, γιατί εμείς έχουμε την πολιτική βούληση να το κάνουμε” είπε, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύθηκε ότι θα καταργήσει τον περίφημο νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο όπως είπε “αποφυλακίζονται τρομοκράτες”.
Η συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ παραχωρήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. Μάλιστα αποκάλυψε ότι φοράει την γραβάτα που του δώρισε η κόρη του.
Επιχειρώντας ένα σύντομο απολογισμό, τόνισε οτι η παράταξή του αρθρώνει πλέον έναν υπεύθυνο πολιτικό λόγο, αποδοκιμάζοντας τον λαϊκισμό, ενώ ταυτόχρονα ανανεώνει τις δομές της.
“Η Ν.Δ. Ήταν ταυτισμένη με το παλαιό κομματικό κατεστημένο” τόνισε.
Έχει κάνει πολλά, αλλά έκανε και λάθη. Είναι λάθος να υπόσχεσαι πολλά ως αντιπολίτευση και να μην μπορείς να τα κάνεις πράξη όταν γίνεσαι κυβέρνηση” σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: