ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για το πετρέλαιο θέρμανσης

Επιβάλλεται να μειωθεί άμεσα ο ειδικός φόρος κατανάλωσης

Άμεση και δη εντός του Ιανουαρίου καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στους δικαιούχους ζητά λόγω των ακραία χαμηλών θερμοκρασιών του εφετινού χειμώνα η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση της.

"Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού πετσόκοψε το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και μείωσε στο μισό τους δικαιούχους, αποφάσισε ότι, για τις αιτήσεις τους το φετινό χειμώνα, θα πληρωθούν … το καλοκαίρι", καταγγέλει η ΝΔ και τονίζει:
"Οι πολίτες έχουν ανάγκη το επίδομα θέρμανσης για να ζεσταθεί το νοικοκυριό τους. Δεν αντέχουν να περιμένουν το καλοκαίρι. Με τις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες αυτού του χειμώνα, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης πρέπει να δοθεί στους δικαιούχους, τώρα", καλώντας την κυβέρνηση να καταβάλει το επίδομα σε όσους έκαναν αίτηση μέχρι 31.12.2016 άμεσα, μέσα στον Ιανουάριο. Επίσης, για αιτήσεις που γίνονται εφεξής κάθε μήνα, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης να καταβάλλεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, όπως δηλαδή γινόταν μέχρι το τέλος του 2014.
Η ΝΔ κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι συζητά με τους εταίρους και δανειστές την κατάργηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και την καλεί να εγκαταλείψει κάθε τέτοια σκέψη.
"Τα όσα ήδη διέπραξε η Κυβέρνηση αποκαλύπτουν τόσο την ασυνέπεια όσο και το έλλειμμα κοινωνικής ευθύνης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τον Οκτώβριο 2015, με τα νέα, αριστερά, κριτήρια πετσόκοψε το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Έτσι, μειώθηκαν περίπου στο μισό οι δικαιούχοι, μειώθηκε στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο το επίδομα, καταργήθηκε η προκαταβολή ύψους 25%, “έχασαν” 105.000.000 ευρώ οι μέχρι το 2014 δικαιούχοι και πήγαν “περίπατο” οι διακηρύξεις για δήθεν κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία της Αριστεράς. Θυμίζουμε ότι, το 2014, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε μειώσει κατά 30% τον Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης, διατηρώντας το υψηλό επίδομα (0,35 ευρώ ανά λίτρο) και τα διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγησή του", αναφέρει επίσης η ΝΔ στην ανακοίνωση της.
"Σαν να μην έφτανε όμως το "κούρεμα" του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξαναχτυπά. Με την αύξηση κατά 22% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) και την αύξηση του Φ.Π.Α. στο 24%, η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, την πρώτη εβδομάδα του 2017, διαμορφώθηκε στα 0,991 ευρώ ανά λίτρο, όταν την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι, ήταν 0,746 ευρώ ανά λίτρο. Αύξηση, δηλαδή, κατά 0,245 ευρώ ανά λίτρο ή κατά 33%! Η επιβάρυνση αυτή, για ένα μέσο τετραμελές νοικοκυριό, που χρειάζεται τουλάχιστον 1.500 λίτρα για να θερμάνει το σπίτι του από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους, ανέρχεται σε 368 ευρώ! Μια τεράστια, επιπλέον μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός του, που έρχεται να προστεθεί στα μέτρα φοροεπιδρομής και μείωσης μισθών και συντάξεων, που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ", προσθέτει η ΝΔ, καταλήγοντας:
"Ακόμη, όμως, και για τους φτωχότερους από τους συμπολίτες μας, που εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι του “κουτσουρεμένου” επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, ο φετινός χειμώνας είναι Γολγοθάς. H κυβέρνηση εδέησε να βγάλει την Υπουργική Απόφαση με τις λεπτομέρειες χορήγησης τους επιδόματος, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, δηλαδή δύο μήνες μετά την έναρξη της θερμαντικής περιόδου 2016 – 2017! Για να πληροφορήσει τους δικαιούχους ότι για τις αιτήσεις τους το φετινό χειμώνα θα πληρωθούν … το καλοκαίρι του 2017! Αυτό, όμως, είναι εμπαιγμός και πρόκληση για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Και οφείλει η κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: