ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Απάντηση της ΔΑΚΕ/Π.Ε στην ανακοίνωση του τομέα παιδείας της ΝΔ


Μόνο ως απαράδεκτη, άστοχη, ατυχής και αποπροσανατολιστική μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση που υπογράφει η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας της Ν.Δ., με αφορμή την κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τις εξαγγελίες του για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, για «εκπαιδευτικούς – φαντάσματα».
Ενώ τίθεται μια σειρά εύλογων προβληματισμών σχετικά με την αδιαφάνεια και την έλλειψη σχεδιασμού της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για το ευαίσθητο αυτό θέμα, στην ουσία αναιρείται όλη η επιχειρηματολογία όταν αφήνεται να εννοηθεί ότι αιτία για τα κενά και τη μη εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης δεν είναι η εφαρμοζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συρρικνώνει τη δημόσια εκπαίδευση αλλά οι... «εκπαιδευτικοί – φαντάσματα»!
Αλήθεια σε ποια στοιχεία στηρίχτηκε η συγκεκριμένη δήλωση; Καλούμε να τα δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα. Αλλιώς οφείλουν να ανασκευάσουν ρητά τη δήλωση. Για διευκόλυνσή τους, τους καλούμε να αναλογιστούν ότι οι εκπαιδευτικοί, αν και όλα τα χρόνια εφαρμογής των μνημονίων έχουν υποστεί τεράστια, άδικη και παντελώς αναντίστοιχη του ρόλου, του έργου και της προσφοράς τους οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση, είναι αυτοί που κρατούν ζωντανή τη δημόσια εκπαίδευση την οποία όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν καταδικάσει σε απαξίωση και διάλυση.
Ως Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση αυτή.
Με τη διαχρονονική μας στάση έχουμε αποδείξει ότι υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο και τους Εκπαιδευτικούς και δεν θα ανεχθούμε τέτοιους υποτιμητικούς υπαινιγμούς από κανέναν.
Από τη ΔΑΚΕ/ΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: