ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Στο τέλος, σύντροφε Φίλη, μετράει τι θα ψηφίσεις

Κόκκινες γραμμές και... πράσινα άλογα!!!



Όταν "χάνουν" την υπουργική καρέκλα αριστεροί, κεντρώοι και δεξιοί, γίνονται λαλίστατοι, επικριτικοί και ενίοτε "επιθετικοί" προς το πρωθυπουργικό περιβάλλον. 
Περιμένουμε, λοιπόν, τη θέση και τη στάση όλων αυτών των "αντιστασιακών", στα νέα καταστροφικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Θανάσης Μαυρίδης
Ο Νίκος Φίλης τα είπε χτες ωμά στην κεντρική επιτροπή του κόμματος. Και κεντρική επιτροπή για ένα αριστερό κόμμα είναι ό,τι η Αγία Τράπεζα για τους Χριστιανούς. Ο Νίκος, λοιπόν, είπε ότι δεν υπάρχει το μνημόνιο – αντιμνημόνιο και ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πέσει μέσα σε μία πρόβλεψή της. Νίκο, το ερώτημα παραμένει: Τι θα ψηφίσεις στη Βουλή;

Ο Νίκος Φίλης δεν είπε κάτι διαφορετικό από αυτά που λέμε όλοι εμείς της εδώ όχθης: Ότι το δίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο ήταν ψευδές. Η διχαστική γραμμή που χαράχτηκε το 2010 ήταν μία φαντασιακή κατάσταση που κόστισε ήδη ακριβά στον ελληνικό λαό. Αν συνέχιζε τον συλλογισμό του ο κ. Φίλης θα μπορούσε να πει ακόμη ότι αν η Αριστερά είχε συναινέσει και είχε βοηθήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, στην πρώτη φάση της κρίσης, ίσως να είχαμε αποφύγει τα χειρότερα. Σε μία τέτοια περίπτωση η Αριστερά δεν θα είχε ίσως γίνει κυβέρνηση. Θα είχαμε, όμως, γλιτώσει τον Πάνο Καμμένο και την εθνοσωτήριο…

Ο Νίκος Φίλης το είπε κι αυτό για τους ΑΝΕΛ. Όπως και το άλλο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πέσει μέσα σε μία πρόβλεψη. Το ερώτημα, σύντροφε Φίλη, είναι τι διαφορετικό λέμε εμείς οι φιλελέδες που μας έχετε σταυρώσει. Τα ίδια λέμε, Νίκο. Ότι η ηγετική σας ομάδα είναι κατώτερη των περιστάσεων κι ότι μας παρασέρνει στην άβυσσο. Ότι οι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν απλά καθημερινά πράγματα. Κι αυτό είναι κάτι που εσύ, φίλε Νίκο, θα πρέπει να το έζησες, όσο διάστημα ήσουν κι εσύ μέλος αυτής της κυβέρνησης.

Με τον κ. Φίλη θα συμφωνήσουμε και σε ένα άλλο σημείο. Ότι ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συγκροτήσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ τον άλλο πόλο της πολιτικής μας ζωής. Η κεντροαριστερά έχει ανάγκη τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, είναι συγγενείς πρώτου βαθμού. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η ομάδα Τσίπρα- Παππά – Σπίρτζη και άλλο πράγμα ο κόσμος που τους ακολούθησε. 

Οπότε, κύριε Νίκο Φίλη, φτάνουμε στην πιο ουσιαστική ερώτηση: Τι θα κάνετε όταν ο Αλέξης Τσίπρας φέρει την συμφωνία με τα νέα μέτρα; Από την στιγμή που συμφωνούμε σε όλα τα άλλα, πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε και στο τελευταίο: Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Δεν μπορεί η Αριστερά να χρεωθεί όλα αυτά που θα συμβούν στην συνέχεια. Κι εν πάση περιπτώσει, δεν είστε όλοι ίδιοι. Ή κάνουμε λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: