ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση Γαβρόγλου και Τελιγιορίδου για την ίδρυση Τμήματος Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά!


esos.gr
Ανοικτό άφησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου το ενδεχόμενο ίδρυσης Τμήματος Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά, μετά τη συνάντηση με τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας, δήλωσε τα εξής: 
Το Προεδρικό Διάταγμα του 2010 προέβλεπε την ίδρυση Τμήματος Αρχιτεκτονικής με έδρα την Καστοριά. Το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα καταργήθηκε το 2013, αφήνοντας μια πικρία και το δικαιολογημένο αίσθημα της αδικίας στους πολίτες της Καστοριάς. 
Σήμερα, με αποφάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν υφίσταται η δυνατότητα ενεργοποίησης κάποιας διάταξης που να προβλέπει την λειτουργία ενός Τμήματος Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά.
Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεν μπορεί να διερευνήσει το συγκεκριμένο θέμα, να προχωρήσει σε συνεννοήσεις με ακαδημαϊκά ιδρύματα και τοπικούς φορείς, κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα, ώστε στο πλαίσιο μιας ορθολογικής συγκρότησης του Ενιαίου Χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας να μπορεί να καταλήξει σε αποφάσεις που θα ενισχύουν την ακαδημαϊκή και αναπτυξιακή πορεία της Καστοριάς και της ευρύτερης περιοχής.
Ο υπουργός πρόσφατα στην ολομέλεια της βουλής, είχε προτείνει την αξιοποίηση του κτηρίου του πρώην 1ου Γυμνασίου ως ακαδημαϊκό χώρο και χώρο συμβουλευτικής για νέους αγρότες, προκαλώντας τις αντιδράσεις των τοπικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: