ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Κάποτε θα συνεννοηθούμε

kathimerini.gr
ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ
Αν κλειδώσετε τους σοβαρούς και μετριοπαθείς ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας σε ένα δωμάτιο, θα ταυτισθούν στο ότι τίποτε από όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup δεν θα λύσει το ελληνικό πρόβλημα. Και οι έξω το ξέρουν καλά, αλλά κάνουν το κορόιδο.
Οσοι από τους κυβερνώντες έχουν καταλάβει τι συμβαίνει στη χώρα αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα δεν λύνεται εάν (α) δεν μειωθεί και αναδιαρθρωθεί πλήρως ο δημόσιος τομέας και (β) δεν αλλάξει ριζικά όλο το πλέγμα που διώχνει τους επενδυτές. Η τραγωδία μας; Δεν τολμούν να ομολογήσουν τα παραπάνω στους εαυτούς τους.
Για να διορθωθούν τα θεμελιώδη κακώς κείμενα χρειάζεται να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με την εκλογική τους πελατεία και τις ιδεολογικές εμμονές του προπατορικού τους 4%. Δεν το αντέχουν. Θα μπορούσαν, βέβαια, να απλώσουν το χέρι προς την αξιωματική αντιπολίτευση και να της ζητήσουν να «βάλει πλάτη». Προτιμούν την πόλωση χωρίς όρια και τις προσωπικές επιθέσεις. Η συναίνεση είναι ένα τερτίπι, δυστυχώς, γι’ αυτήν την κυβέρνηση.
Οι ξένοι που έχουν ακτινογραφήσει τη χώρα είναι και αυτοί κουρασμένοι, ίσως και απελπισμένοι. Καταλαβαίνουν ότι το τσοπ-τσοπ-τσοπ δεν είναι λύση στο πρόβλημα της χώρας. Πόσο να αντέξουν άλλο οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι; Η χώρα χρειάζεται επειγόντως να παραγάγει πλούτο και να μειώσει τα έξοδά της σε τομείς που δεν είναι ζωτικής σημασίας για το δημόσιο συμφέρον.
Αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να το κάνει. Ακόμη και αν κλείσει την αξιολόγηση, θα βρεθεί μπροστά στο πρόβλημα: δεν θα βγαίνει στο τέλος της ημέρας ο λογαριασμός και κανείς δεν μας δανείζει όσα θα λείπουν. Θα ήταν καλό για τη χώρα εάν αναγκαζόταν ο κ. Τσίπρας να ξορκίσει τους δαίμονες του λαϊκισμού που μας κατατρύχουν και που τον έφεραν στην εξουσία. Να έπρεπε, δηλαδή, να τα εξηγήσει όλα αυτά στον ελληνικό λαό.
Σήμερα πληρώνουμε το ότι τα πάλαι ποτέ μεγάλα κόμματα δεν συνεννοήθηκαν μεταξύ τους για να λύσουν αυτά τα ζητήματα, είτε τον καιρό των παχειών αγελάδων είτε στην αρχή της κρίσης. Οπως πάμε, θα κληθεί η επόμενη κυβέρνηση να διαχειριστεί το αδιέξοδο, έχοντας τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντί της στο πεζοδρόμιο. Είτε θα πετύχει είτε θα αντικρίσουμε τον γκρεμό και θα συνεννοηθούμε όλοι μεταξύ μας την ύστατη στιγμή. Βλέπετε, και οι ξένοι έμαθαν το μάθημά τους· στο τέλος χειρουργούν με «τανάλια» και όποιον πάρει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: