ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Ρεκόρ ψύχους τον Ιανουάριο - Τι δείχνουν τα μετεωρολογικά στοιχεία


real.gr
Ο Ιανουάριος τελείωσε. Και όπως όλοι αισθάνθηκαν, ήταν ένας κρύος Ιανουάριος που απαίτησε και μεγάλο κόστος για θέρμανση. Πόσο κρύος ήταν σύμφωνα με τις μετεωρολογικές παρατηρήσεις;
Όπως εξηγεί στο Real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, οι πρώτες αναλύσεις για τη μέγιστη θερμοκρασία του Ιανουαρίου επαληθεύουν ακριβώς την κοινή αίσθηση και δείχνουν ότι θερμοκρασιακά ο φετινός Ιανουάριος ήταν ψυχρός όσο λίγες φορές τα τελευταία 60 χρόνια, και μάλιστα σε κάποιες πόλεις στα κεντρικά και βόρεια είχαμε νέα ρεκόρ. 

• Ενδεικτικά στους μετεωρολογικούς σταθμούς της ΕΜΥ στο Ελληνικό της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη η μέση μέγιστη θερμοκρασία του μήνα φέτος (ο μέσος όρος των μεγαλύτερων θερμοκρασιών κάθε ημέρα) είναι η μικρότερη που έχει καταγραφεί από το 1960. 

• Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι για πέντε συνεχόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο δεν ξεπέρασε ούτε μία ημέρα τους 0 Βαθμούς (ολικός παγετός από 7/1 έως 11/1) κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ τουλάχιστον τα τελευταία 60 χρόνια. Στις 7/1 το θερμόμετρο το μεσημέρι έδειχνε -5 βαθμούς κάτι που είχε να συμβεί από τα χρόνια της Κατοχής.

Και στη Φλώρινα στο σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Βαρικό 29 ημέρες από τις 31 σημειώθηκε παγετός (αρνητικές θερμοκρασίες), με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμα και -18 βαθμούς στις 8/1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: