ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

«Σύντροφε, μην πεις ξανά ότι φεύγουμε»


eleftherostypos.gr
Γράφει ο Πάνος Αμυράς
Το πιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, ήταν ο διάλογος που είχε ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με τον «σύντροφο» Στέλιο Παππά, ο οποίος είναι ο πατέρας του σημερινού υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.
Οταν λοιπόν ο κ. Φίλης έλεγε στην εισήγησή του ότι «κανείς δεν μας εμποδίζει να δίνουμε μάχη αξιών, φεύγοντας να έχουμε δώσει το αποτύπωμά μας», ο Στέλιος Παππάς τον επέπληξε: «Μη λες φεύγοντας».
Αυτό είναι και το στίγμα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Να μείνουν όσο μπορούν στην εξουσία. Δεν μπορούν καν να σκεφτούν ότι υπάρχει επόμενη ημέρα χωρίς τον Τσίπρα και την παρέα του στο Μαξίμου. Ούτε να το ακούν δεν θέλουν ότι βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός «γκουβέρνου», όπως φάνηκε από τη σύσταση του Στέλιου Παππά προς τον Φίλη.
Αλλωστε πού θα βρουν καλύτερα; Διορίζουν γιους, κόρες και συζύγους, δίνουν αυξήσεις μισθών στους ημέτερους τις οποίες ορισμένες φορές δεν επιστρέφουν όπως στην περίπτωση του ΑΔΜΗΕ, παίρνουν όποτε θέλουν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να ξεσκάσουν στα υπουργικά τους ταξίδια. Αυτή είναι ζωή!
Γνώρισαν πολύ γρήγορα τα καλά της καρέκλας και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν το παντεσπάνι των υπουργείων. Ας το έχουν υπόψη τους και στην αντιπολίτευση για να μην τρέφουν αυταπάτες.
Αυτή είναι η κεντρική γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ, που κάθε τόσο εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία ότι σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις επειδή ζητάει εκλογές. Το γεγονός ότι ο Τσίπρας διαπραγματεύεται 12 μήνες το χρόνο αλλά δεν μπορεί να κλείσει συμφωνία είναι μία μικρή λεπτομέρεια για τους συντάκτες των κυβερνητικών ανακοινώσεων.
Το σίγουρο είναι ότι, παρά τους λεονταρισμούς Τσίπρα και Τσακαλώτου, οι 153 βουλευτές της συμπολίτευσης θα ψηφίσουν όλα τα μέτρα που θα τους στείλουν οι δανειστές. Οταν ο Στέλιος Παππάς δεν θέλει ούτε να ακούει ότι κάποτε οι κυβερνήσεις φεύγουν, γιατί οι σύντροφοι βουλευτές να χάσουν τα κεκτημένα τους; Οσο για το αποτύπωμα της Αριστεράς, ας μην ανησυχεί ο Φίλης. Είναι ήδη ευδιάκριτο στην κοινωνία και για αυτό στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει με πρωτοφανείς ρυθμούς.

«ΠΑΡΤΙ» ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΕΚΟ

Εκτός από τον ΑΔΜΗΕ, υπάρχει και άλλη ενεργειακή εταιρία στην οποία έχει παρουσία το Δημόσιο και η διοίκησή της αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα αυξήσεις μισθών που συνοδεύονται από μπόνους για «εκδρομές» και παροχές σε είδος. Τη γραμμή είχε δώσει η διοίκηση του συγκοινωνιακού φορέα ΣΤΑΣΥ, όπου παρά τα θηριώδη ελλείμματα έχουν δοθεί αυξήσεις μισθών σε όλους τους εργαζόμενους. Μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να στενάζει από τους φόρους και τις εισφορές αλλά το πάρτι στις ΔΕΚΟ συνεχίζεται.

Η ΚΟΠΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε από τώρα ότι το 2019 δεν θα διεκδικήσει την παράταση της θητείας του. Ο κ. Γιούνκερ μοιάζει κουρασμένος όχι μόνο με το ελληνικό ζήτημα αλλά και με τα θηριώδη προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που είναι το Brexit και η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών σε πολλές χώρες. Όμως, τώρα χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ μια ισχυρή Ενωση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στις ευρωατλαντικές σχέσεις και στο εσωτερικό της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: