ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Τα εν δήμω και τα εν οίκω

kathimerini.gr
 ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
Φυσικά, έπρεπε να γνωρίζουμε το διαιτολόγιο του πρωθυπουργού και των συνεργατών του αν το πληρώναμε εμείς. Επειδή όμως εικάζουμε ότι πάνε στο σούπερ μάρκετ με τα λεφτά τους, το τι τρώνε είναι ιδιωτική τους υπόθεση. Το δρομολόγιο όμως του αεροπλάνου που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός δεν είναι ιδιωτική υπόθεση του κ. Αλέξη Τσίπρα για να το κρατάει κρυφό. Ούτε σηκώνει πλάκα από τα τρολ του Μαξίμου, τα οποία γράφουν τα διαβόητα non-paper.

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος παρεξέκλινε της πορείας του μετά τη Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισσαβώνα, όπως είχε επισήμως ανακοινωθεί. Ρώτησε στη Βουλή ποια ήταν τα σχέδια πτήσης μεταξύ 27ης και 30ής Ιανουαρίου και ζήτησε να μάθει τη λίστα των επιβαινόντων του αεροσκάφους. «Πήγε κατευθείαν από τη Λισσαβώνα στην Αθήνα;», ρώτησε με νόημα ο κ. Γεωργιάδης, «ή ο Αλέξης Τσίπρας κάνει μεγάλη ζωή με λεφτά των φορολογουμένων;». Κατόπιν ερωτήσεως, ο ελληνικός λαός έμαθε ότι το πολυτελές κυβερνητικό αεροσκάφος σταμάτησε και στο Παρίσι. Σύμφωνα με non-paper που εξέδωσε το Μαξίμου, «ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της L’ Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες». Η άτυπη ενημέρωση από το γραφείο του πρωθυπουργού κατέληξε με ένα υστερόγραφο. Αυτό ήταν μία από τις συνήθεις εξυπνάδες που παλιότερα εξέπεμπε ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο διά Twitter: «Σε επόμενη ανακοίνωσή μας θα μπορούσαμε να τους ενημερώσουμε και για το καθημερινό διαιτολόγιο του πρωθυπουργού αλλά και άλλων μελών της κυβέρνησης».

Βεβαίως δεν συνηθίζεται να πηγαίνουν οι πρωθυπουργοί σε μεμονωμένους επενδυτές, ειδικά όσοι ως αντιπολιτευόμενοι δεν άφησαν επένδυση για επένδυση που να μη λιθοβολήσουν. Αλλά ας προσπεράσουμε την ειρωνεία της ανακοίνωσης. Το υστερόγραφο όμως των συνεργατών του πρωθυπουργού δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι έπειτα από δύο χρόνια στην εξουσία δεν έχουν μάθει τις διαδικασίες της δημοκρατίας: ποια είναι τα εν δήμω που κοινοποιούνται ώστε να ελέγχονται δημοκρατικώς και ποια είναι τα εν οίκω που αφορούν μόνο τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του. Ας το κάνουμε λιανά: «Το καθημερινό διαιτολόγιο του πρωθυπουργού αλλά και άλλων μελών της κυβέρνησης» είναι ιδιωτική τους υπόθεση. Το ίδιο ισχύει –υπό όρους– και πού πάνε με το δικό τους αυτοκίνητο και τη δική τους βενζίνα. Τα τέλη ελλιμενισμού του αεροσκάφους στα αεροδρόμια των Παρισίων κ.λπ. τα πληρώνουν οι πολίτες, αυτοί δηλαδή που στραγγίζονται από την εφορία. Δεν μπορεί να είναι τα ταξίδια «εν οίκω» και ο λογαριασμός «εν δήμω». Από τη στιγμή που δαπανάται κρατικό χρήμα πρέπει να υπάρχει λογοδοσία. Ακόμη και για τους κακόπιστους, οι οποίοι λένε ότι η Τράπεζα Rothschild δεν μπορεί να αποτελεί επίσημο σύμβουλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διότι δεν θα το επέτρεπε ο κ. Πάνος Καμμένος, που τη θεωρεί δαιμονική. Συνεπώς, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα χωρίς περιττές τζιριτζάντζουλες και προπαντός χωρίς αυτές τις κουραστικές εξυπνάδες των τρολ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: