ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Εννέα τμήματα ΤΕΙ «επιστρέφουν» στο μηχανογραφικό από φέτος. Μέσα και το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου Καστοριάς


Επιλογή Φωτο: Λεωνίδας Οικονομίδης


kathimerini.gr
Την ένταξη εννέα τμημάτων ΤΕΙ στο φετινό μηχανογραφικό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με τους προέδρους των ΤΕΙ. Ο υπουργός, στην ουσία δέχθηκε την εισήγηση της Συνόδου των προέδρων, για να ενταχθούν στο μηχανογραφικό 9 από τα 20 τμήματα που είχαν χαρακτηριστεί ως μεταβατικά με το σχέδιο «Αθηνά» και τον νόμο Αρβανιτόπουλου, και επρόκειτο να καταργηθούν.

Πιο συγκεκριμένα, τα εννέα τμήματα είναι:

- Από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τα τμήματα: Τουριστικών Επιχειρήσεων (Πάτρα), Κοινωνικής Εργασίας (Πάτρα), Οπτικής και Οπτομετρίας (Αίγιο)

- Από το ΤΕΙ Αθήνας, το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης

- Από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)

- Από το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου (Δράμα)

- Από το ΤΕΙ Πελοποννήσου, το τμήμα Λογοθεραπείας (Καλαμάτα)

- Από το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρδίτσα) και

- Από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων.

Ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» τη σημερινή ημέρα: «Υπάρχει μία συλλογική απόφαση του κατ' εξοχήν αρμοδίου οργάνου των ΤΕΙ, που είναι η σύνοδος των προέδρων και υπάρχει και δική μας συναίνεση, δηλαδή μία συμφωνία της πολιτείας να αποδεχθεί αυτή την πρόταση. Αυτό πρέπει να το χαιρετήσουμε, γιατί το θεωρούμε ένα βήμα στον δημοκρατικό διάλογο στην ανώτατη εκπαίδευση του τόπου μας - και θέλω πάλι δημόσια να ευχαριστήσω, αλλά και να χαιρετήσω την δύσκολη ομολογώ απόφαση που αναγκάστηκε να πάρει η Σύνοδος των Προέδρων, συζητώντας διεξοδικά αυτό το θέμα», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης.

Μάλιστα, ανέφερε ότι υπάρχει από πλευράς υπουργείου η δέσμευση για ενίσχυση των τμημάτων με επί πλέον προσωπικό.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ, Δημήτρης Βελισσαρίου, ευχαρίστησε το υπουργείο και πρόσθεσε: «Δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η απόφαση, γιατί ουσιαστικά εμείς τεκμηριώσαμε τις προτάσεις που ήδη δώσανε τα ίδια τα ιδρύματα. Δηλαδή η σύνοδος δεν ανέλαβε κατά κάποιον τρόπο την ευθύνη να απορρίψει ή να αποδεχθεί προτάσεις που έκαναν τα τμήματα, αλλά απλά τεκμηρίωσε τις προτάσεις. Ήταν οι προτάσεις των ιδρυμάτων τέτοιες, οι οποίες οδήγησαν στον αριθμό αυτό. Δηλαδή, από τα 20 τμήματα τα οποία είχαν τεθεί σε μεταβατικότητα και ουσιαστικά θα σταματούσαν να λειτουργούν και θα συγχωνεύονταν από το 2018, για τα 9 να μας δώσουν προτάσεις τα ιδρύματα, να τις έχουμε συναθροίσει και να τις έχουμε αξιολογήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: