ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Αλλάζουν όλα στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών - Ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων


ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
ethnos.gr
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο την φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθούν σημαντικές στις μεταθέσεις δασκάλων και καθηγητών. Η εγκύκλιος εκτός απροόπτου θα εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα.

Με μια σημαντική καινοτομία θα γίνουν φέτος οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δάσκαλοι και καθηγητές θα μπορέσουν από το σπίτι τους να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μετάθεσης, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, αφού μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Παιδείας στο «Έθνος» έως το τέλος της εβδομάδας θα δοθεί η φετινή εγκύκλιος για τις μεταθέσεις και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως τις 28 Φεβρουαρίου. Στόχος του 
υπουργείου είναι να γίνουν οι μεταθέσεις νωρίτερα από πέρυσι και σε κάθε περίπτωση πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά. Μάλιστα, όπως εκτιμούν οι ίδιοι, η έγκαιρη ανακοίνωση των μεταθέσεων είναι εφικτή - κάτι στο οποίο θα βοηθήσει και η ηλεκτρονική κατάθεση των αιτήσεων.

Επίσης, όπως τόνισαν στην εφημερίδα παράγοντες του υπουργείου, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη και η διαδικασία αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων καθώς και η ενιαία μοριοδότηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει γίνει και η επικαιροποίηση των φακέλων των εκπαιδευτικών μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων.
Πάντως, όπως υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί, το υπουργείο Παιδείας πρέπει να θεσμοθετήσει αυστηρά χρονοδιαγράμματα για όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών, έτσι ώστε την 1η του Σεπτέμβρη να βρίσκονται οι καθηγητές και οι δάσκαλοι στις θέσεις τους. Συγκεκριμένα, ζητούν όλες οι μεταθέσεις, αποσπάσεις και διορισμοί να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου, και πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους να έχουν προσληφθεί αναπληρωτές σε ενδεχόμενα λειτουργικά κενά.
Επικαιροποίηση ασθενειών
Όπως υπογραμμίζει και ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ κ. Πεππές, ακόμη δεν έχει γίνει και η επικαιροποίηση του καταλόγου των ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 50/96 και παρά το γεγονός ότι έχει διαβιβασθεί εδώ και αρκετό διάστημα η αναμενόμενη απόφαση επικαιροποίησης από το ΚΕ.Σ.Υ. του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Πεππές, στα 21 χρόνια που έχουν περάσει, έχουν δυστυχώς διαγνωστεί ένα πλήθος νέων ασθενειών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείονται από την ένταξη στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης συνάδελφοι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Είναι γνωστό ότι την περσινή χρονιά ικανοποιήθηκαν μόνο 404 αιτήσεις Γενικών Μεταθέσεων, οι λιγότερες σε πλήθος διαχρονικά.
Οσον αφορά τον αριθμό των μεταθέσεων που θα εγκριθούν για φέτος, ο κ. Πεππές υπογραμμίζει ότι οι προβλέψεις δεν είναι αισιόδοξες και τονίζει: Η μη επαναφορά του ωραρίου μας στο πλαίσιο του 2013, οι συγχωνεύσεις τμημάτων τομέων της Β' ΕΠΑΛ, το εφεύρημα του χαρακτηρισμού «μη παρακολουθών» για μαθητές, η μείωση του διδακτικού ωραρίου κατά 3 ώρες στο Γυμνάσιο, ο μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, η αυξημένη κινητικότητα για τη συμπλήρωση ωραρίου, η κατάργηση της διδακτικής απαλλαγής για τους υπευθύνους εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής και η κατάργηση θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων δεν επιτρέπουν αισιόδοξες εκτιμήσεις για τις φετινές μεταθέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: