ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

12.895 παραιτήσεις εκπαιδευτικών την τελευταία επταετία

ΦΑΣΦΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ.:6975303105
email:nfasfalis1@gmail.com

Τα τελευταία χρόνια προμετωπίδα των αιτημάτων του Κλάδου αποτελεί η αναγκαιότητα πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση. Όλα αυτά τα χρόνια, η Εκπαίδευση λειτουργεί με αναπληρωτές/τρίες εκπαιδευτικούς που κάθε χρόνο φτάνουν στις 25.000. Είναι ανεπίτρεπτο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με συναδέλφισσες και συναδέλφους εκπαιδευτικούς να έχουν προϋπηρεσία μέχρι και 15 χρόνια ως αναπληρωτές!
Δεν μπορεί ένα εκπαιδευτικό σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί έτσι!
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναγνωρίζει την ύπαρξη αυτών των χιλιάδων κενών στην εκπαίδευση. Δεν αμφισβητεί τα στοιχεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας της Ελλάδας αλλά όπως ισχυρίζεται διορισμοί δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν λόγω των μνημονιακών πολιτικών.
Δεσμεύσεις τις οποίες γνώριζε, φυσικά, και τα προηγούμενα χρόνια όταν υπόσχονταν 20.000 μόνιμους διορισμούς που δεν έγιναν ποτέ!
Δεν τηρήθηκε από την Κυβέρνηση ούτε καν η μνημονιακή δέσμευση της αναλογίας του 1/4, ότι δηλαδή με κάθε τέσσερις αποχωρήσεις θα γίνεται και μία μόνιμη πρόσληψη!
Κοινοποιώ λοιπόν τους παρακάτω πίνακες στους οποίους εμφανίζονται οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. από το 2010 μέχρι και το 2017, καθώς και οι μόνιμοι διορισμοί που έγιναν το ίδιο διάστημα.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία μου, οι παραιτήσεις ανέρχονται συνολικά σε 12.895 και οι προσλήψεις σε 1.664. Αν τώρα αφαιρέσουμε ότι από αυτές τις προσλήψεις, οι 1.379 έχουν γίνει το 2010, γίνεται φανερό ότι τα τελευταία χρόνια οι προσλήψεις στις Εκπαίδευση είναι μηδενικές!!!
Προκύπτει ολοφάνερα πια ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί!
ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Πάντα κοντά σας
Νίκος Φασφαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: