ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Καταργείται το επίδομα ντροπής για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς

Θα συνεχίζουν να το παίρνουν οι Βουλευτές μας, την ώρα που πολλοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ζητούν από τους γονείς τους να πληρώνουν το ενοίκιό τους!

Λόγω των ημερών, ας ευχηθούμε:
«Πάτερ ἄφες αὐτοῖς· οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι»


Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης η τροπολογία που θα καταργεί το επίδομα διαμονής για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που δεν έχουν την ιδιότητα του βουλευτή.
Η τροπολογία προβλέπει ότι η κατάργηση του μέτρου θα ισχύει αναδρομικά από την ημέρα που είχε τεθεί σε ισχύ ο νόμος (1/2/2015), καθιστώντας έτσι υποχρεωτική την επιστροφή των χρημάτων για όσους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς , αναπληρωτές ή υφυπουργούς είχαν λάβει τα σχετικά ποσά.
Η σχετική ρύθμιση είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το 2015, στη μνημονιακή σύμβαση που είχε υπογραφεί τότε, και προκάλεσε πρόσφατα θύελλα αντιδράσεων όταν αποκαλύφθηκε ότι η εικονιζόμενη αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου είχε κάνει χρήση του νόμου παρά το πλούσιο χαρτοφυλάκιο της ίδιας και του συζύγου της υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Η επίμαχη τροπολογία κατάργησης του μέτρου για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την κύρωση της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών που ψηφίζεται από την Ολομέλεια σήμερα Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: