ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Από Μεγάλη Δευτέρα οι αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών, λόγω γηρατειών...

Οι συνταξιοδοτήσεις και φέτος, θα είναι ελάχιστες. Άρα, μόνιμους διορισμούς μην περιμένουμε. 
Χρόνο με το χρόνο, τα σχολειά μας μετατρέπονται σε γηροκομεία... Ακόμη και οι αναπληρωτές έχουν γεράσει!


Τόσο οι σημερινοί κυβερνώντες όσο και οι επόμενοι, οφείλουν να αναγνωρίσουν την ιδιαιτερότητα της εργασίας των εκπαιδευτικών (κουδούνι δεν "χτυπάει" σε καμία Δημόσια Υπηρεσία) και να μειώσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης δασκάλων και νηπιαγωγών. Υπενθυμίζω πως από το 2022, οι πάντες θα συνταξιοδοτούνται με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλκίας τους ή με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης και του 62ου έτους της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέχρι σήμερα, οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης υποβάλλονται το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.
Με υποβολή της αίτησης τις πρώτες ημέρες του Απριλίου οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί, που είχαν θεμελιωμένο δικαίωμα με συμπλήρωση 25ετίας μέχρι το 2012 και παράλληλα είτε είχαν συμπληρώσει το αντίστοιχο όριο ηλικίας πριν τον Αύγουστο του 2015 (νέα όρια ηλικίας του 4336/2015) είτε συμπληρώνουν τα νέα αυξημένα όρια μέχρι την 31/8/2017, μπορούν να αποχωρήσουν φέτος .
Επιπρόσθετα, αίτηση θα πρέπει να υποβάλλουν και οι εκπαιδευτικοί που συμπλήρωσαν το 67ο έτος της ηλικίας τους το 2017 (γεννηθέντες 1950), καθώς τον Αύγουστο του 2018 θα επέλθει η αυτοδίκαιη απόλυση τους
Όσοι υποβάλλουν τη σχετική αίτηση παραίτησης, μπορούν να προβούν σε ανάκλησή της, εντός της αποκλειστικής προθεσμίας του ενός μηνός, όπως ορίζει ο νόμος. Σε κάθε άλλη περίπτωση η υπαλληλική σχέση θα λυθεί αυτοδίκαια στις 31-8-2017.
Τελευταίος, επομένως, μήνας εργασίας και μισθοδοσίας είναι ο Αύγουστος του 2018, ενώ κανονικά συντάξιμος θα θεωρείται ο ως τότε διανυθείς χρόνος.
Οι αιτήσεις για φέτος – σύμφωνα με το παραπάνω – θα υποβληθούν το χρονικό διάστημα από 01/04/2018 έως 10/04/2018. Επειδή οι ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων συμπίπτουν με τις αργίες του Πάσχα οι εκπαιδευτικοί θα καταθέτουν τις αιτήσεις στις Διευθύνσεις από 2/4/2018 (Μ. Δευτέρα) έως και 5/4/2018 (Μ. Πέμπτη), καθώς και στις 10/4/2018, τελευταία ημέρα κατάθεσης αιτήσεων.

Πριν από την υποβολή αίτησης παραίτησης, οι συνάδελφοι να ενημερώνονται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για το αν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, συντάξιμη ηλικία, καθώς και αν δικαιούνται πλήρη ή μειωμένη σύνταξη.
Το έγγραφο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: