ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Ερώτηση στη Βουλή : «Πώς απαντάτε στους δασκάλους οι οποίοι αντιστέκονται στη σίτιση των μαθητών μέσα στις αίθουσες;»


Τεράστια η ευθύνη των συναδέλφων, που σιτίζουν τα παιδιά μας μέσα σε αίθουσες διδασκαλίας και πάνω σε θρανία, που πριν από  λίγα λεπτά έγραφαν και ζωγράφιζαν! Και βέβαια χωρίς να διενεργείται ο ποιοτικός έλεγχος των γευμάτων και απουσία χειριστή τροφίμων που προβλέπουν οι σχετικές υγειονομικές διατάξεις!!

Αρ. Πρωτ. 1255/05-03-2018

Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: Συγχωνεύσεις-υποβιβασμοί σχολείων και σχολικά γεύματα προκαλούν αναταράξεις στην τοπική εκπαίδευση της Αιγιάλειας, που αναμένει μια κάποια θεσμική αντίδραση
Μέτωπο κατά του υπουργείου Παιδείας και των κεντρικών του υπηρεσιών στην Αχαΐα, στήνεται στην Αιγιάλεια, αφού η ισχύς των «σχολικών γευμάτων» από τη μία και το ενδεχόμενο συγχώνευσης σχολείων από την άλλη, έχουν θέσει σε κατάσταση επιφυλακής, δήμο και εκπαιδευτική κοινότητα.
Οι δάσκαλοι αντιστέκονται στη σίτιση των μαθητών μέσα στις αίθουσες, ενώ επαγγελματίες της εστίασης αναρωτιούνται πότε το υπουργείο Εργασίας έκανε τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων της περιοχή Μένιος Κουτρόπουλος, δηλώνει δημοσίως «πως κανείς ντόπιος επαγγελματίας δεν έμαθε για τη σύμβαση του έργου, γι’ αυτό και πολλοί αιφνιδιάστηκαν από την προμήθεια φαγητού, μέσω επιχείρησης εκτός νομού».
Στο 3ο Δημοτικό Αιγίου, η Επιτροπή Παραλαβής Γευμάτων, δύο μέρες μετά την έναρξη του μέτρου, εντόπισε «ακαταλληλότητα στα γεύματα, ως προς τη θερμοκρασία που αυτά έφθαναν στο σχολείο», όπως ομολογεί ο διευθυντής του και πρώην διευθυντής πρωτοβάθμιας Αχαΐας Τριαντάφυλλος Κιντής.
«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις σε ζητήματα υγείας και κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των παιδιών» λέει, μη παραλαμβάνοντας τα γεύματα και αναμένοντας κάποια θεσμική ευαισθητοποίηση.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

Πώς απαντάτε στους δασκάλους οι οποίοι αντιστέκονται στη σίτιση των μαθητών μέσα στις αίθουσες, ενώ επαγγελματίες της εστίασης αναρωτιούνται πότε το υπουργείο Εργασίας έκανε τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: