ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Χάθηκε το «λούστρο» από την καλοπέραση…


Του
ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ
πηγή:gnomiartas.gr

Όσο ο Τσίπρας ήταν στην προβοκάτσια, στην απόρριψη (συλλήβδην) του (παλιού) πολιτικού σκηνικού, όσο «πετροβολούσε» γενικώς, κομματικά γεννούσαν και τα κοκόρια του. (Όχι όμως ότι αβγάτιζε και ο πλούτος της χώρας. Σπυρί καλαμπόκι δεν εισέφερε στην έρμο τόπο μας που βρίσκεται, δέκα χρόνια τώρα, στα βράχια). Τώρα που το παρατράβηξε με την «συμβατικότητα», την ενσωμάτωση των απαιτήσεων των δανειστών, την κατάθεση «ελληνικού μνημονίου» (τον προσεχή Μάιο) σε συνέχεια και επέκταση των μέτρων της τρόικας, τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά (ούτε για τον ίδιο-παρέλκει το θέμα, ούτε για την χώρα-μας καίει). Τώρα ο Τσίπρας δεν μπορεί καν να κάνει ανασχηματισμό. Δεν έχει πάγκο, στέρεψε από ιδέες, ανακαλεί τον Φώτη Κουβέλη. Του λούστρο χάθηκε…
Τώρα φίλε δεν είναι όπως παλαιά: Ο Τσίπρας τους πλειστηριασμούς, τις συντάξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, την υποχρεωτική μερική απασχόληση των 300 ευρώ, την ανασφάλεια. Ο Τσίπρας τις επόμενες περικοπές και τον οικονομικό «γύψο» των μεγάλων φόρων και των δυσθεώρητων πλεονασμάτων. Αλλά, και ο ΣΥΡΙΖΑ των επιδομάτων στους… απόρους υπουργούς; Άτακτη ενσωμάτωση στο σύστημα λόγω απουσίας επεξεργασμένων ιδεών, καλοπέραση και τρυφηλότητα των πλανεμένων από την εξουσία υπουργών και στελεχών…
-Κοιτάζοντας πίσω στο υπουργικό συμβούλιο, παλαιό και… αναδομημένο, βλέπεις απίθανες αιτήσεις «απόρων» υπουργών που διεκδικούν επιδότηση ενοικίου προκειμένου να πληρώσουν τον… ΕΝΦΙΑ από δεκάδες ακίνητα που έχουν σε άλλους, όμορους των Αθηναίων, Δήμους…
-Ρίχνοντας μια ματιά στη Βουλή βλέπεις πρώην γιατρούς που έχουν… μετεκπαιδευτεί από την Noivartis μέσα από άπειρα (και σε ευφάνταστους προορισμούς) εξωτικά ταξίδια.
-Αν η Τράπεζα της Ελλάδας δεήσει και δώσει στη δημοσιότητα την λίστα όσων έβγαλαν στο εξωτερικό χρήματα μέσα στην κρίση, όσων έκαναν αναλήψεις μεγάλων ποσών τον Ιούνιο του 2015 λίγο πριν τα capital control, εκείνων που κάνουν ξέπλυμα χρήματος μέσω Μάλτας (σ.σ. όπου η Εθνική Τράπεζα διατηρεί θυγατρική παρά την αναδίπλωση απ όλα τα Βαλκάνια, καίτοι πούλησε την –υπόλοιπη- Finasbank) ή βγάζουν ακόμη κεφάλαια στο εξωτερικό, θα δει ανάμεσά τους πολλούς διαπρύσιους κήνσορες της ηθικής. 
-Ψάχνοντας για την διεθνή θέση της χώρας βλέπεις ένα «τοξικό» Π.Καμένο που, όταν δεν επιχειρεί να πουλήσει βλήματα μέσω ύποπτων διαδρομών, λειτουργεί αποσταθεροποιητικά ως προς την διαδικασία διευθέτησης των εθνικών θεμάτων (με την Τουρκία ή τα Σκόπια).
-Η Novartis αποσυντονίζει, έτι περαιτέρω, το (παλαιό και νέο) πολιτικό σκηνικό. Ουσιαστικά τη ΝΔ αλλά, σαφώς και την κυβέρνηση ως προς την μη τιμολόγηση των φαρμάκων την περίοδο 2015-16 που ωφέλησε σκανδαλωδώς τις επιχειρήσεις ή τα αμέτρητα ταξίδια των γιατρών-βουλευτών.
-Το «σκοπιανό» ενισχύει τα άκρα. Η αλαζονεία «όλα τα κάνω γιατί έχω ηθικό πλεονέκτημα», γιατί «ήρθα από την Αμερική να σας σώσω», αποσυντονίζει πλήρως την κοινή γνώμη και θολώνει τους (όποιους) σηματωρούς. Όταν ολόκληρη η κοινωνία δείχνει να ασφυκτιά, όταν το «νέο» έρχεται με φόρα και ιδιοποιείται το δημόσιο χρήμα περισσότερο από το «παλιό», όταν μεταλλάσσεται από την Κίρκη της εξουσίας και το μόνο που υπόσχεσαι στο λαό είναι η ατζέντα των δανειστών και μια γενναία δόση από καπιταλιστικό εκσυγχρονισμό (αύξηση φορολογίας στους μισθωτούς και συνταξιούχους για να ελαφρυνθεί η επιχειρηματικότητα), τι νομίζετε ότι περιμένει τον Τσίπρα; Και, παρακαλώ, να μην σας γελούν τα νούμερα (των δημοσκοπήσεων)…
Δείτε εκείνο το «αντισυμβατικό» 60% που όλοι προσπερνούν και τώρα είναι, επιπλέον, και θυμωμένο:
α/ 6 στους 10 που βρίσκουν δουλειά παίρνουν κάτω από 500 ευρώ το μήνα και δεν ασφαλίζονται για το σύνολο της απασχόλησης.
β/Το 62% που είπε «όχι» στο δημοψήφισμα καρικατούρα του 2015 (ανεξαρτήτως στόχων και αποτελέσματος) που εντοπίζεται σήμερα σε κάθε δημοσκόπηση σαν αντισυμβατική ψήφος, δεν θέλει «λύση» στο «Σκοπιανό» το όνομα «Μακεδονία», αντιδρά στους πλειστηριασμούς, κόμματα, Βουλή, συνδικάτα κ.α.).
γ/Έως και 70% δεν απαντά στις ερωτήσεις των δημοσκόπων.
δ/ Η συμμετοχή στις επόμενες εκλογές δεν αναμένεται να είναι πάνω από 56% που ήταν η προσέλευση στην τελευταία αναμέτρηση (Σεπτέμβριος 2015).
ε/Το 55% είτε ψηφίζει τα άκρα, είτε δεν ψηφίζει καν ή δηλώνει αναποφάσιστο, «άκυρο-λευκό» (Δημοσκόπηση Metron Analysis Βήμα 25/2/2018)*.
Καλώς ήρθατε σε ένα τοπίο-κινούμενη άμμο όπου οι πολίτες δεν έχουν να χάσουν (άλλα). Αν τα υπεύθυνα, τουλάχιστον με βάσει την έως τώρα πολιτική τους πρακτική, δεν αντιδράσουν, δεν ανανεωθούν προγραμματικά και ως προς το προσωπικό τους, δεν καταθέσουν αμέσως νέες και επεξεργασμένες ιδέες, ποντίκια θα παίζουν στα ερείπια της χώρας.
Μπορεί να νικήσουν οι ιδέες;

*Υ.Γ. Από αυτή τη δημοσκόπηση ας κρατήσουμε τις απαντήσεις από την περιφέρεια «Ήπειρος-Ιόνιο». Και αυτό γιατί εδώ υπάρχουν οι πιο υγιείς αναζητήσεις των πολιτών από το σύνολο της χώρας. Η Χρυσή Αυγή και εν γένει τα άκρα υποχωρούν, καίτοι ο δικομματισμός παρουσιάζει το μικρότερο άθροισμα πανελλαδικά (16,7% και 16,5% αντίστοιχα για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ). Με το μεγαλύτερο, ταυτόχρονα, ποσοστό «άκυρο-λευκό-κανένας» στο 31,7%, σχεδόν ισοϋψές με τον ποσοστό του δικομματισμού που προαναφέραμε…
Αυτά τα ευρήματα ας μας βάλουν σε δημιουργικές σκέψεις. Γιατί, εάν δεν υπάρξει ανανέωση προσώπων και ιδεών, εάν δεν αναληφθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ανάπτυξη, την απασχόληση, το εισόδημα (μισθοί, συντάξεις) και για κάθε κοινωνικό πρόβλημα ή απειλή, τότε αναμένεται να αναμετρηθούν ανθρώπινα ράκη με κομματικά ερείπια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: