ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Με την παρατυπία της αμαύρωσε τις πιο αξιοκρατικές κρίσεις»
eleftheria.gr
"Με την παρατυπία της, την κατάχρηση εξουσίας, αμαύρωσε τις καλύτερες, από αξιοκρατική άποψη, κρίσεις που έγιναν ποτέ στη Λάρισα από τη μεταπολίτευση και ύστερα.
Και σαν να μην έφτανε το πρώτο ολίσθημα (αυθαίρετη πράξη ανάκλησης διευθυντών), εσχάτως προέβη σε δεύτερο λάθος παραγγέλνοντας ένορκη διοικητική εξέταση» τονίζει σε επιστολή του στην «Ε», ο συνταξιούχος καθηγητής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Στέλιος Σαΐτης, ασκώντας έντονη κριτική στην περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένη Αναστασοπούλου.
Ο κ. Σαΐτης επικρίνει για πρώτη φορά δημοσίως την κ. Αναστασοπούλου, με αφορμή το θέμα της επιλογής διευθυντών και ειδικότερα μετά και την υπόθεση των εκπρόθεσμων δηλώσεων υποψήφιων διευθυντών. Το θέμα, όπως είναι γνωστό, αρχικά προσέλαβε πολιτικές διαστάσεις με αφορμή και την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξ. Χαρακόπουλος, χωρίς να επιβεβαιωθεί η διάσταση της εξυπηρέτησης κομματικά ημετέρων καθώς οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι διευθυντές δεν είναι μέλη ή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια η υπόθεση προσέλαβε και δικαστικές διαστάσεις μετά και την προσφυγή θιγομένων διευθυντών στη Δικαιοσύνη, ενώ το θέμα εξετάζεται ήδη σε υπηρεσιακό επίπεδο με αφορμή και τη διενέργεια ΕΔΕ. Η δήλωση ωστόσο του κ. Σαΐτη προσδίδει και άλλες διαστάσεις που αφορούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο ότι ο κ. Σαΐτης είναι στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, ως γνωστόν, η κ. Αναστασοπούλου τοποθετήθηκε περιφερειακή διευθύντρια με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά ο κ. Σαΐτης στην επιστολή του στην "Ε", σημειώνει τα εξής: "Με αφορμή τον θόρυβο, γύρω από το θέμα της ανάκλησης των έξι διευθυντών σχολικών μονάδων Δ.Ε. και τη σύγχυση που δημιουργεί η εκτίμηση κάποιων ότι είναι έκπτωτοι από την 1η Ιουλίου με απόφαση διοικητικού εφετείου, διευκρινίζω πρωτίστως ότι οι εν λόγω διευθυντές δεν προσέρχονται, ως κατηγορούμενοι στο Διοικητικό Εφετείο, αλλά ως κατήγοροι εγκαλώντας την ΠΔΕ Θεσσαλίας για παράτυπη ανάκλησή τους από τις θέσεις τους.
Με βάση τη χρόνια ενασχόλησή μου περί τα διοικητικά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πιστεύοντας ότι απηχώ τη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων, δεν πείθομαι ότι οι συνάδελφοι υπέπεσαν στο πειθαρχικό παράπτωμα της αλλοίωσης του αξιολογικού πίνακα με τη στάση τους κατά την ηλεκτρονική αποστολή των δηλώσεων προτίμησης Σχολικών μονάδων.
Το ζήτημα της υπόνοιας ότι πιθανώς αλλοιώθηκε ο αξιολογικός πίνακας με την απόφαση του Συμβουλίου επιλογής Διευθυντών να σταλούν ηλεκτρονικά οι δηλώσεις προτίμησης Σχολικών μονάδων, από τους υποψήφιους διευθυντές, ετέθη αρχικώς από τον βουλευτή Λάρισας ΝΔ κ. Μ. Χαρακόπουλο, σε ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου.
Και ο κ. βουλευτής και η περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας, η οποία ανακάλεσε τους έξι Διευθυντές, για τους ίδιους λόγους, δεν έλαβαν υπόψη τους ότι οι ρυθμίσεις του οικείου νόμου και οι πρακτικές που ακολουθούν οι υποψήφιοι διευθυντές στις δηλώσεις προτίμησης Σχολικών μονάδων, δεν αφήνουν περιθώρια αλλοίωσης του αξιολογικού πίνακα. Ακόμη δηλαδή και κακοπροαίρετος υποψήφιος που είχε πιθανώς πρόθεση να αλλοιώσει τον πίνακα, δεν θα μπορούσε να πετύχει τον σκοπό του, τη στιγμή που οι δηλώσεις προτίμησης υποβάλλονται μετά την ανακοίνωση του αξιολογικού πίνακα.
Παρατυπία υπάρχει στην όλη υπόθεση, εκ μέρους όμως της ΠΔΕ Θεσσαλίας, η οποία, όταν «από καταγγελία» ενημερώθηκε σχετικά, αντί να απευθυνθεί στο αρμόδιο θεσμικό όργανο (Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων) προκειμένου να διερευνηθεί η όποια καταγγελία, προέβη, ως μη όφειλε και καθ’ υπέρβασιν των αρμοδιοτήτων της, στην ανάκληση των Διευθυντών, αρκούμενη στην προσωπική της αξιολόγηση των πράξεών τους.
Κατά τη γνώμη μου η διευθύντρια σκιαμαχεί με την ψευδαίσθηση ότι με τις αποφάσεις της συμβάλλει στο έργο της αξιοκρατικής ανάδειξης των Διευθυντών Σχολικών μονάδων Δ.Ε. Λάρισας. Η δική μου αίσθηση, όμως, είναι ότι με την παρατυπία της (βλ. κατάχρηση εξουσίας) αμαύρωσε τις καλύτερες, από αξιοκρατική άποψη, κρίσεις που έγιναν ποτέ στη Λάρισα από τη μεταπολίτευση και ύστερα.
Και σαν να μην έφτανε το πρώτο ολίσθημα (αυθαίρετη πράξη ανάκλησης διευθυντών), εσχάτως προέβη σε δεύτερο λάθος παραγγέλνοντας ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος καθενός εκ των μελών του Συμβουλίου επιλογής Διευθυντών, με μη προς το παρόν κοινοποιηθείσες κατηγορίες.
Υστερόγραφο: Περιττό να τονίσω ότι η στήριξή μου στους πειθαρχικά διωκόμενους διευθυντές, σαφώς και δεν εξετάζει σε τι Θεό πιστεύουν και τι κόμμα ψηφίζουν» καταλήγει ο κ. Σαΐτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: