ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Βίζερ: Τουλάχιστον 200 δισ. κόστισε ο Βαρουφάκης στην Ελλάδα


Ο Τόμας Βίζερ, πρώην πρόεδρος τού Euroworking Group, εκτιμά ότι η ζημιά για την ελληνική οικονομία από το πρώτο εξάμηνο τής διακυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ (με την περίφημη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη) φτάνει τα 200 δισ. ευρώ και, μάλιστα, με συντηρητικούς υπολογισμούς.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μετρηθεί το κόστος της περιόδου Βαρουφάκη, αλλά το πραγματικό κόστος είναι η μείωση του ΑΕΠ», τόνισε στο Φόρουμ των Δελφών. «Αυτό δεν είναι μεγάλο αν το δεις σε μια χρονιά. Πρέπει να δεις που ήσουν το 2014, που είσαι τώρα και που θα μπορούσε να είσαι. Αυτό είναι το πραγματικό κόστος. Γι’ αυτό λέω ότι ένα ποσό των 200 δισ. ευρώ είναι μια ασφαλής εκτίμηση, κάποιοι λένε ότι είναι συντηρητική» είπε στον διάλογο που είχε με τον διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά.

Όσον αφορά στο τέλος των μνημονίων τον προσεχή Αύγουστο, ο κ. Βίζερ υποστήριξε ότι τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα αν υπήρχε ένα «δίχτυ ασφαλείας», όπως η προληπτική γραμμή στήριξης.

Αναγνώρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο, διότι το θεωρεί νέο πρόγραμμα. Ωστόσο, ο ίδιος εκτιμά ως πιθανό, τελικά, να υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε «μαξιλάρι ασφαλείας» -το οποίο θα έχει προϋποθέσεις και υποχρεώσεις για τη χώρα, αλλά δεν θα αποτελεί νέο πρόγραμμα όπως το μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: