ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ένας θεσμός 5 αιώνων, γίνεται αντικείμενο διαμάχης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, με ένα ακατανόητο δελτίο τύπου - επανάληψη του περυσινού - διαφωνούν με την απόφαση του Δημάρχου Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, για την αυριανή λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Άργους Ορεστικού. Θέση και άποψη τους είναι, ότι "κακώς" ο Δήμαρχος κλείνει τα σχολεία του Δήμου του, αγνοώντας, οι εν λόγω υπηρεσιακοί παράγοντες, με επιδεικτικό τρόπο, ότι εδώ και δεκαετίες είθισται την τελευταία ημέρα της εμποροπανήγυρης τα σχολεία του Δήμου να μην λειτουργούν.
Με την ενέργειά τους αυτή αφ' ενός συγκρούονται ευθέως με έναν θεσμικό παράγοντα, ο οποίος πάνω απ' όλα στηρίζεται, κατά την άποψή μου, στο ισχυρότατο "εθιμικό δίκαιο", το οποίο δεν πρέπει να αγνοούμε (κυρίως οι Δάσκαλοι) και αφ' ετέρου "αδειάζουν", ας μου επιτραπεί η έκφραση, τους προκατόχους τους, οι οποίοι ποτέ δεν αμφισβητούσαν παρόμοιες αποφάσεις των εκάστοτε τότε Νομαρχών. 

Ως Δάσκαλος, οφείλω να καταθέσω ότι το όλο ζήτημα προκαλεί  γέλωτα και  θυμηδία στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Όταν τρεις "νοματαίοι" αδυνατούν να συννενοηθούν και να συμφωνήσουν για τα απλά, τι να περιμένουμε από όλους αυτούς που διαχειρίζονται  τα δύσκολα και τα σύνθετα που απασχολούν τη χώρα μας;

Κ. Δήμαρχε, το θέμα πλέον δεν είναι απλά εθιμοτυπικό ή εν πάση περιπτώσει τοπικό, είναι, κυρίως, νομικό, γιατί οι δύο Διευθυντές, εμμέσως πλην σαφώς, αμφισβητούν τις αρμοδιότητες του Δημάρχου, που πηγάζουν μέσα από τη σχετική νομοθεσία και κυρίως από το ίδιο το Συντάγμα. (Άρθρο 102)

Για την ιστορία υπενθυμίζω ότι, πέρυσι οι γονείς, πιστοί στις παραδόσεις και τα τοπικά έθιμα, δεν "έστειλαν" τα παιδιά τους στα σχολεία και αυτή η ενέργεια αποτελεί απάντηση σε όσους δεν γνωρίζουν τα ήθη και τα έθιμα αυτού του τόπου.


Αρθρο 102 - (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης) 

1. Η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων ανήκει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Υπέρ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης συντρέχει τεκμήριο αρμοδιότητας για τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων. Νόμος καθορίζει το εύρος και τις κατηγορίες των τοπικών υποθέσεων, καθώς και την κατανομή τους στους επί μέρους βαθμούς. Με νόμο μπορεί να ανατίθεται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης η άσκηση αρμοδιοτήτων που συνιστούν αποστολή του Κράτους.


Σας παραθέτω το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν σήμερα οι Διευθυντές Εκπαίδευσης
30/09/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εφαρμογή των:
Π.Δ. 104/1979 : “Περί σχολικού και διδακτικού έτους… των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.”
Π.Δ.200/1998 και 201/1998 :”Οργάνωση και λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.”
Ν.3852/2010 : “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης … Πρόγραμμα Καλλικράτης”,

καλούμαστε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με το οριζόμενο από αυτά νομοθετικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Καστοριάς και ως εκ τούτου ενημερώνουμε τις εκπαιδευτικές κοινότητες της περιοχής αρμοδιότητάς μας, και ειδικότερα τις σχολικές μονάδες του Δήμου Άργους Ορεστικού, ότι την Τρίτη, 01/10/2013 θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμά τους.

Ωστόσο, οι σχολικές μονάδες, ως αναπόσπαστο μέρος της τοπικής κοινωνίας και εντός του νομοθετικού πλαισίου περί αργιών και λειτουργίας τους, μπορούν να αναπτύξουν και να εντάξουν στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους σχετικές δράσεις με πρωτοβουλία και ευθύνη των Διευθυντών, των Συλλόγων Διδασκόντων, των Μαθητικών Κοινοτήτων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Παρακαλούμε να λάβουν γνώση του παρόντος εγγράφου οι μαθητές και οι γονείς –κηδεμόνες αυτών, δια των κ.κ Δ/ντριών -Δ/ντών.

ΣΤΕΛΛΑ Κ. ΤΕΓΟΥ-ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΑΣΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: