ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ιστορίες υποψηφίων δημοτικών συμβούλων


Αληθινές και όχι... τόσο μακρινές περιπτώσεις

(Το άρθρο είναι προϊόν σάτιρας)


«Γεια ονομάζομαι… είμαι 24 ετών, είμαι ένα νέο παιδί που θέλει το καλό της πόλης του».

«Είμαι η…, μητέρα 2 φοιτητών, παντρεμένη με τον… 13 χρόνια»
Ίσως οι περισσότεροι μας συναντήσαμε κάτι ανάλογο αυτή την περίοδο στα social media ή έξω από την πόρτα μας με φωτογραφία-υπερπαραγωγή του υποψηφίου. Ναι, πρόκειται για τη μάστιγα των υποψηφίων δημοτικών-κοινοτικών συμβούλων, κλασική περίπτωση.

Δεν ξέρω ακριβώς τι παίχτηκε φέτος αλλά το κακό έχει παραγίνει. Οι μισοί δημότες που απαξιούσαν το πολίτικο σύστημα και δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη φιλοδοξία ξαφνικά μεταμορφώθηκαν σε επαγγελματίες πολιτικούς και «ζητούν την ψήφο μας για το καλό της πόλης». Είναι η πολιτική αφύπνιση μιας κοινωνίας που θέλει να χειραφετηθεί και να χαράξει ένα νέο δρόμο ή ένα νέο trend κοινωνικής προσταγής για να είσαι cool;

Ο… 24 χρονών δεν είχε καμιά σχέση με τα κόμματα στη ζωή του. Οκ εντάξει, μόνο τότε που του έδιναν σημειώσεις κάποιες παρατάξεις και πέρασε ευκολότερα το πανεπιστήμιο ή που αργότερα ένας γνωστός, γνωστού των γονιών του από το χωριό τον διόρισε σε μια καλή θέση. Παρόλ’ αυτά, ο φίλος μας είναι ανεξάρτητος, καθαρός και δεν συμμετείχε ποτέ ενεργά σε κάποια πολιτική δύναμη. Όμως μια μέρα ξύπνησε και ένιωσε το κάλεσμα μέσα του. Ένιωσε μια δύναμη, ένα φως να του λέει πως είχε έρθει η ώρα να κάνει κάτι για την πόλη του. Ίσως του έπεσαν βαριά τα καλαμαράκια από χτες, ίσως το εισιτήριο που πέταξε στο δρόμο ίσως ήθελε να εντυπωσιάσει την γειτόνισσα.

Εμείς πρέπει να τον αποδεχτούμε όπως είναι και να του κάνουμε και ένα like στο Facebook μιας και είναι ομορφόπαιδο στη φωτογραφία του για την έναρξη της πολίτικης του καριέρας.
Μια άλλη ανατριχιαστική και αληθινή ιστορία είναι η εξής: Γυναίκα πολιτικού μηχανικού η…, έχει βαρεθεί με τον γάμο της. Αναγκάστηκε να καταθέσει τις πινακίδες του SUV που είχε αγοράσει πριν 2 χρόνια με δάνειο καθώς τα τέλη ήταν πολλά. Δεν έχει απατήσει ποτέ τον άντρα της, αλλά καλοβλέπει τον γείτονα απέναντι που ποτίζει τα φυτά κάθε απόγευμα χωρίς μπλούζα. Πάει για καφέ με τις φίλες της και τους ανακοινώνει πως ο … δήμαρχος της πόλης, θέλει να είναι στον συνδυασμό του γιατί πιστεύει ότι θα εντυπωσιάσει με την παρουσία της, η οικογένεια της είναι υπόδειγμα ήθους και πως θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την επανεκλογή του συνδυασμού. Έτσι οι φίλες κρατώντας από μια τσάντα στο χέρι με πολιτικά φυλλάδια της… γυρίζουν την πόλη και μοιράζουν σε γνωστούς και μη.

Να σημειωθεί πως στις 4 έχουν κομμωτήριο.

Φέτος λοιπόν όλοι ένιωσαν το χρέος να πάρουν μέρος στις εκλογές. Ξεκίνησε από τον διπλανό του διπλανού και έφτασε και σε αυτούς με τη φράση «Γιατί όχι και εγώ;». Η «πολιτική επανάσταση της κουτσής Μαρίας» είναι το νέο trend του 2014 που πρέπει να χτυπάμε με το #δημοτικος συμβουλος όλοι μας!


Γράψε και εσύ την δική σου ιστορία και που ξέρεις… μπορεί να σε ψηφίσουμε.
Ιωσήφ Χαλαβαζής - anexartiti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: