ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ο Ιατρικός σύλλογος Αθηνών διαφωνεί με το ατομικό δελτίο υγείας, ως μοναδικό δικαιολογητικό εγγραφής των παιδιών στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό.



Προς τον Υπουργό Υγείας
Κο. Άδωνι Γεωργιάδη                                  Αθήνα, 30.05.2014
                                                                     ΑΠ 44823


ΘΕΜΑ: «Ο ΙΣΑ ζητά την τροποποίηση της Κ.Υ.Α. αναφορικά με την κατάργηση καρδιολογικών και οφθαλμιατρικών πιστοποιητικών υγείας μαθητών»
Αξιότιμε κε. Υπουργέ,

Δυνάμει της υπ’ αρ. Φ.6/304/75662/Γ1/2014 Κοινής Υπουργικής Απόφασης καθιερώνεται το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) ως δικαιολογητικό εγγραφής των παιδιών στο νηπιαγωγείο και στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και ως ιατρικό πιστοποιητικό παρακολούθησης της υγείας των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια φοίτησης αυτών στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε. και Δ.Ε.)

Συνεπεία της ανωτέρω απόφασης και των προβλεπόμενων σε αυτήν είναι να μην απαιτείται πλέον πιστοποιητικό υγείας από ιατρό καρδιολόγο και οφθαλμίατρο, ως δικαιολογητικό εγγραφής των μαθητών.

Επί του προαναφερθέντος ζητήματος, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την αναγκαιότητα και τον σπουδαίο ρόλο της καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης μαθητών πριν την εγγραφή τους στο σχολείο, διότι κυρίως συντελεί στην διαφύλαξη της υγείας τους και την προφύλαξη τους σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, το οποίο οι γονείς ενδεχομένως να αγνοούσαν μέχρι τότε.

Επειδή πρόκειται για πολύ ευαίσθητο ζήτημα που συνδέεται με την υγεία ανήλικων παιδιών, παρακαλούμε για την επανεξέταση και τροποποίηση της εν λόγω Κ.Υ.Α, στο τμήμα που αφορά την κατάργηση της καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ              ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: