ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας καταψήφισαν οκτώ νυν Δημάρχους!

Ως πολίτης της Δυτικής Μακεδονίας, εύχομαι ολόψυχα στους νέους Δημάρχους και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, πλειοψηφίας και μειοψηφίας* να έχουν μία καλή, γόνιμη και αποδοτική θητεία.


Μόνο δύο Δήμαρχοι συνεχίζουν: Ο Ιωάννης Βοσκόπουλος και ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, της Φλώρινας και Άργους Ορεστικού αντίστοιχα.
 Ν. Κοζάνης**

«Έχασε »το Δήμο Κοζάνης ο νυν Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας (42.41%) από τον Ιωαννίδη Ελευθέριο (57,59%). Το ίδιο συνέβη και στο γειτονικό Δήμο Σερβίων – Βελεβεντού, όπου ο νυν δήμαρχος Βασίλειος Κωνσταντόπουλος (45,33%) παραδίδει τη «σκυτάλη»  στο γιατρό Αθανάσιο Κοσματόπουλο (54,67%) .

Αλλαγές είχαμε και στους Δήμους Εορδαίας και Βοΐου, όπου οι δύο γυναίκες Δήμαρχοι δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν.

Η Παρασκευή Βρυζίδου (43,13%) τον προσεχή Σεπτέμβρη θα παραδώσει τα «ηνία» του Δήμου Εορδαίας στον Σάββα Ζαμανίδη (56,87%) και το ίδιο θα πράξει η Παναγιώτα Ορφανίδου (44,20%) στο γιατρό Δημήτριο Λαμπρόπουλο (55,80%) για το Δήμο Βοΐου.

Ν. Γρεβενών**

Ο νυν Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης (42,60%) δεν επανεκλέχτηκε και νέος Δήμαρχος Γρεβενών για τα επόμενα 5 χρόνια θα είναι ο Γεώργιος Δασταμάνης (50,45%), που εκλέχτηκε από την πρώτη Κυριακή!

Ν. Φλώρινας**

Δεν επανεκλέχτηκαν οι Δήμαρχοι Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης (47,61%) και Πρεσπών Βασίλειος Τσέπας (49,48%). Στη θέση τους εκλέγονται ο Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης (52,39%) και Παναγιώτης Πασχαλίδης (50,52%) αντίστοιχα.

Ν. Καστοριάς**

Ο πρώην Βουλευτής Ανέστης Αγγελής (60.33%) στέρησε  μία δεύτερη θητεία στον νυν Δήμαρχο Μανώλη Χατζησυμεωνίδη (39,67%)

Στους υπόλοιπους 4 Δήμους της περιφέρειας είχαμε οριακή επανεκλογή του Ιωάννη Βοσκόπουλου (50,42%) και αποτυχία του νυν Βουλευτή Ευστάθιου Κωνσταντινίδη να εκλεγεί Δήμαρχος Φλώρινας. Στο Δήμο Άργους Ορεστικού επανεκλέχτηκε ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου (63,63%) από την πρώτη Κυριακή, ενώ η Μαρία Τερζοπούλου (30,50%) για δεύτερη συνεχόμενη φορά απέτυχε να εκλεγεί Δήμαρχος.

Στους Δήμους Δεσκάτης και Νεστορίου οι νυν Δήμαρχοι δεν συμμετείχαν και έτσι εκλέχτηκαν Δήμαρχοι στο μεν πρώτο ο Δημήτριος Καραστέργιος (53,03%) έναντι του Χρήστου Μπγιάλα (46,97%) και στο δε δεύτερο οριακά, ο οδοντίατρος Πασχάλης Γκέτσιος (50,50%), έναντι του Δημητρίου Κυριακού (49,50%).
  
*Ως τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους Ορεστικού, επισημαίνω ότι, στους Δήμους δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση. Υπάρχουν πλειοψηφίες και μειοψηφίες.
**Αδόκιμος ο όρος Περιφερειακή Ενότητα και ο λαός δεν τον αποδέχεται.

 Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: