ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Στα... χαρτιά το 30ωρο για τους εκπαιδευτικούς.

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
e typos.com
Ο υπ. Παιδείας  προέταξε σε ανακοίνωση του ότι ήδη, με νόμο του 1985, οριζόταν ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παραμένουν στα σχολεία υποχρεωτικά 30 ώρες, κλείνοντας τους το... μάτι καθώς πρόκειται για ένα νόμο που δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Η ΟΛΜΕ έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι προτρέπει τους καθηγητές, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τους, να αποχωρούν από το σχολείο, ασχέτου αν έχουν κλείσει έξι 6 ώρες.
Για τα μάτια των Θεσμών, το υπουργείο Παιδείας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις που είχε για το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης εκδίδοντας την εγκύκλιο που διευκρινίζει την εφαρμογή της 30ωρης παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Μια εφαρμογή που, όπως όλα δείχνουν, θα μείνει γι' ακόμη μια φορά στα χαρτιά, καθώς οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους ανοιχτά, σημειώνοντας ότι θα ακυρώσουν στην πράξη το νόμο. Και δεν πρόκειται για κάποιο αντάρτικο των εκ παιδευτικών, το οποίο θα βρει τοίχο από το υπουργείο Παιδείας, καθώς ο Κώστας Γαβρόγλου έχει ήδη κλείσει το... μάτι προς αυτούς εξαγγέλλοντας ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριό τους, παρά την ψήφιση του νόμου.

Εργασίες

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο πέρα από τις ώρες διδασκαλίας τους, όχι όμως πέραν των έξι ωρών την ημέρα, ή πέρα των τριάντα ωρών την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια των κενών τους μεταξύ των ωρών που διδάσκουν, θα ανατίθενται στους εκπαιδευτικούς από τη διεύθυνση του σχολείου εργασίες όπως η διόρθωση γραπτών, η καταχώρηση της αξιολόγησης των μαθητών, η αποτίμηση του εκ παιδευτικού έργου, η ενημέρωση των γονέων ή άλλες διοικητικές εργασίες.
Η ΟΛΜΕ έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι προτρέπει τους καθηγητές, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τους, να αποχωρούν από το σχολείο, ασχέτως αν έχουν κλείσει έξι ώρες, ενώ η ΔΟΕ έχει παραπέμψει την εγκύκλιο στη νομική της υπηρεσία. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, σχολιάζοντας το νόμο για το 30ωρο, κάνουν λόγο για απόπειρα επιβολής του 30ωρου, όμως όπως σημειώνουν τόσο ο νόμος όσο και η εγκύκλιος έχουν ασάφειες που επιτρέπουν πολλαπλές αναγνώσεις, άρα και εφαρμογές.
Βέβαια, μένει στην πράξη να φανεί πώς θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση και αν θα προκύψουν προστριβές εντός των σχολικών μονάδων, με διευθυντές που θα θέλουν να εφαρμόσουν το νόμο, σε αντίθεση με την πρόθεση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών. Στα επιχειρήματα των εκπαιδευτικών άλλωστε πρωτοστατεί το γεγονός ότι η πλειονότητα των σχολείων και να ήθελε δεν έχει τις υποδομές να φιλοξενήσει όλους τους εκπαιδευτικούς μέσα στο σχολείο, καθώς δεν υπάρχουν γραφεία και αίθουσες καθηγητών.


Τους έκλεισε το... μάτι

Το θέμα της εφαρμογής του 30ωρου στα σχολεία ήταν αίτημα των Θεσμών κατά τις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Παιδείας, το οποίο τελικά ψηφίστηκε στο νόμο με τα προαπαιτούμενα μέσα στον Ιανουάριο. Αξίζει να σημειωθεί πληροφορία που ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας προέταξε σε ανακοίνωσή του ότι ήδη με νόμο του 1985, οριζόταν ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παραμένουν στα σχολεία υποχρεωτικά 30 ώρες. Πρόκειται για ένα νόμο που δεν εφαρμόστηκε ποτέ και ο Κώστας Γαβρόγλου δεν δίστασε, για να ισχυροποιήσει το επιχείρημά του προς τους εκπαιδευτικούς άσχετα αν με τους Θεσμούς συμφώνησε εφαρμογή, να στείλει τη νέα ρύθμιση για το ωράριο μαζί με την παλαιότερη, ώστε να αποδείξει ότι στην πράξη δεν αλλά ζει τίποτα. Δηλαδή, ψηφίζεται ένας νόμος με τους ίδιους όρους με τον παλαιότερο, απλά με την προσθήκη διευκρινίσεων όσον αφορά διοικητικές και άλλες εργασίες εντός του σχολείου, όμως με την όχι και τόσο διακριτική προτροπή του υπουργού Παιδείας συνεχίζεται η μη εφαρμογή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: