ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Αντιδράσεις στη ρύθμιση για νήπια


Κινητοποιήσεις σχεδιάζει η ΠΟΕ ΟΤΑ αντιδρώντας στη ρύθμιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας η οποία προβλέπει την ένταξη της προνηπιακής αγωγής (νήπια 4 ετών) στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, ζητεί άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το θέμα. Την Τρίτη, η ΠΟΕ ΟΤΑ στις 10 π.μ. θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Η συγκεκριμένη ρύθμιση, εφόσον εφαρμοστεί, θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών δημοτικών παιδικών σταθμών και στην απόλυση του προσωπικού

τους. Σύμφωνα με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία επίσης αντιδρά στη ρύθμιση, θα απολυθούν 3.200 εργαζόμενοι. Υπολογίζεται επίσης ότι 1.200 δημοτικές δομές βρεφονηπιακοί σταθμοί θα κλείσουν, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν οικονομικά πάνω από 40.000 οικογένειες, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ. Πάντως, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας προβλέπεται ότι από το σχολικό έτος 2018-2019 θα εφαρμοστεί η υποχρεωτική διετής προσχολική εκπαίδευση σε συγκεκριμένους δήμους, οι οποίοι θα επιλεγούν σύμφωνα με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών, ύστερα από εισήγηση των οικείων περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης, και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: