ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Παραίτηση και συμπαράσταση στη σύζυγο

Μάνα, παραιτήθηκαν υπουργοί γιατί σου "κόψανε" το ΕΚΑΣ! 
Νέα ήθη! να υπουργοποιούνται ανδρόγυνα!! Μην ξεχνάμε και το ζεύγος Δρίτσα -Χριστοφιλοπούλου

Την παραίτηση του από την κυβέρνηση υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, λίγες ώρες μετά την παραίτηση της συζύγου του, Ράνιας Αντωνοπούλου. 
Η παραίτηση έγινε αποδεκτή, αργά το βράδυ της Δευτέρας, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Οπως αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά και στη σύντομη ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του».
Αμφότερες οι παραιτήσεις υπεβλήθηκαν για λόγους ευθιξίας με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η πρώην πλέον αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις σε συνδυασμό με τη δυσαρέσκεια και τη διαφωνία τους με τα πεπραγμένα της υπουργού που άρχισαν να εκφράζουν από χθες κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, αναζωπυρώνονται οι συζητήσεις για επικείμενο διορθωτικό ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος. 
Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η παραίτηση του Κώστα Ζουράρι στα μέσα Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα, πιθανή θεωρείται η αντικατάσταση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα υγείας.
Για την ώρα πάντως και μέχρι ο κ. Αλέξης Τσίπρας να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του, ενισχυμένη από την αιφνίδια κυβερνητική κρίση εξέρχεται η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, στην οποία άμεσα περιήλθαν οι αρμοδιότητες της κ. Αντωνοπούλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποπομπή της κ. Αντωνοπούλου ανακοινώθηκε ως αποδοχή παραίτησης από τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, σε μια προφανή προσπάθεια να περισωθεί ό,τι δυνατόν περισσότερο από τα προσχήματα που προδήλως καταπατήθηκαν, λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η πρωθυπουργική απόφαση να καταργηθεί η διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου. Την εν λόγω διάταξη εισήγαγε και ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Αντί οι "Αριστεροί" να την καταργήσουν ή εν πάση περιπτώσει να τη βελτιώσουν, θέτοντας εισοδηματικά κριτήρια, το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ-Ανελ ψήφισε το νόμο 4336, ο οποίος στο άρθρο 25 αναφέρει:

Χορήγηση δαπανών διαμονής
«Η καταβολή που προβλέπεται στην 6701/27.12.1994 (Α ́ 234) απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπως εκάστοτε τροποποιείται και ισχύει, εφαρμόζεται και για τα μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών δύναται να ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης. Η σχετική δαπάνη βαρύνει τις πιστώσεις του οικείου Υπουργείου. Η ως άνω διάταξη ισχύει από 1.2.2015».

Δεν υπάρχουν σχόλια: