ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Απουσία Διευθυντών Σχολείων...και Υποχρεώσεις μελών

Συνάδελφοι, είμαστε πολλοί αλλά... σκόρπιοι!
Αφιερωμένο με αγάπη σε όλα τα στελέχη Α/θμιας και Β/θμιας, που απώλεσαν προ πολλού την ιδιότητα του Δασκάλου...και που οι περισσότεροι από αυτούς "κατέκτησαν" τίτλους και οφίτσια με συνδικαλιστικούς αγώνες άλλων...Κάποιοι μάλιστα από αυτούς δεν απήργησαν στη ζωή τους, ούτε ένα λεπτό!


Η ερμηνεία των νόμων, που στηρίζεται στα χαρακτηριστικά του ολοκληρωτισμού, δημιουργεί παρά λύνει προβλήματα!
Το  Έγγραφο του Διευθυντή Δ/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας, που αδυνατώ να κατανοήσω για ποιο λόγο συντάχτηκε και στάλθηκε στις σχολικές μονάδες και όχι μόνο...
«Ο Διευθυντής παραμένει στο σχολείο όλες τις εργάσιμες ώρες και είναι υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία του σχολείου και το συντονισμό της σχολικής ζωής»






































Τα Διοικητικά Συμβούλια θα πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζουν και τα άρθρα των καταστατικών τους
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ -ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ

Τα μέλη οποιουδήποτε συλλόγου και σωματείου εκτός από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις. Δεν υπάρχει καταστατικό συλλόγου, που να μην προβλέπει και να μην αναφέρει πως τα μέλη του υποχρεούνται:

  1. Να σέβονται, να συμμορφώνονται και να εκτελούν τις αποφάσεις των οργάνων, ακόμη και αν έχουν αντίθετη γνώμη, άποψη ή αντίρρηση σ΄αυτές.
  2. Να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την εκπλήρωση του σκοπού του Σωματείου, να εκπληρώνουν τις οικονομικές του υποχρεώσεις έγκαιρα και να συμπεριφέρονται έτσι ώστε να προωθείται ο σκοπός του Σωματείου.
  3.  Να παίρνουν μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις, τακτικές ή έκτακτες, να προσέρχονται πρόθυμα στα καλέσματα του Δ.Σ. ανεξάρτητα και από Γενικές Συνελεύσεις, να συμμετέχουν χωρίς προσκόμματα σε τυχόν ομάδες δουλειάς που καταρτίζουν τα όργανα του Συλλόγου και γενικά να βοηθούν με κάθε τρόπο το Δ.Σ. στο έργο του.
Συμπεριφορά μέλους που δυσφημεί το Σωματείο και τον επαγγελματικό κλάδο, αποτελεί λόγο διαγραφής του μετά από προηγούμενη εγγραφή απολογία του.
Επίσης το Δ.Σ. μπορεί να διαγράψει μέλος του :
α) αποδεδειγμένα ενεργεί ενάντια στο σκοπό του Συλλόγου, αρνείται να συμμορφωθεί στις αποφάσεις της Γ.Σ. και του Δ.Σ. ή με οποιοδήποτε τρόπο εμποδίζει την πραγμάτωσή τους,
β) αδικαιολόγητα και συστηματικά δεν συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την πραγμάτωση των σκοπών του Συλλόγου και
γ) που χωρίς να συντρέχει ανώτερη βία, δεν παίρνει μέρος σε εκλογές του συλλόγου-σωματείου.
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: