ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ: Κάναμε και φέτος τα αντέτι

Να ευχαριστήσω εκ μέρους του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών/μαθητριών, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και κατ' επέκταση όλους τους γονείςτον Αιμίλιο Δημόπουλο και το μάχιμο και παντός καιρού Νικόλαο Παπαδόπουλο.

Τη φυλάγαμε όλο το βράδυ για να μην μας την κλέψουν, όπως προστάζει το έθιμο!

Το σχολείο μας για τέταρτη συνεχή χρονιά με αφορμή τη γιορτή της Αποκριάς, πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 του μήνα, την αναβίωση τοπικών αποκριάτικων εθίμων παρουσία αρκετών γονέων. 

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας Βασίλειος Μακρής, συνεπικουρούμενος από τον Αιμίλιο Δημόπουλο, μαθητή του σχολείου μας τη δεκαετία του 1990, έφεραν το καύσιμο υλικό προκειμένου να στήσουν την παλιαπούλια-μπουμπούνα.

Ο αγαπητός φίλος, Βασίλειος, νοικοκύρης και μερακλής , παρά το τσουχτερό κρύο, έστησε με περισσή "μαεστρία" τη μικρή μπουμπούνα 

Και φέτος προσφέρθηκαν σε μαθητές και γονείς ψητές λιχουδιές προσφορά των γαλαντόμων γονέων Δημητρίου Τσίλογλου-Βασιλικής Παρίση. 
Βίκυ και Δημήτριε, η γενναιοδωρία σας που μεταφράζεται σε υλικά αγαθά, εκπορεύεται από τα ανεξάντλητα ψυχικά σας χαρίσματα! 
Σας εύχομαι υγεία, χαρά και δημιουργία. Κάθε όνειρό σας , ευχή μου!

Ο σύλλογος γονέων κέρασε χυμούς, ψητούς και νηστίσιμους μεζέδες σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Οι ψήστες τα πήγαν περίφημα. Όλα τα ψητά ήταν εξαιρετικά και διενεργήθηκε με σχολαστικότητα, ποιοτικός μακροσκοπικός έλεγχος υπό την εποπτεία του γιατρού μας, Μάρκου Γουμενάκη.

Ο μετρ του ψησίματος στα κάρβουνα, Νικόλαος Παπαδόπουλος, κάθε χρόνο συνεπής με τις ψησταριές του. Τις θερμές μας ευχαριστίες!

Ο πολιτισμός μας, η ιστορία μας και οι παραδόσεις μας, ούτε χαρίζονται αλλά και ούτε διαπραγματεύονται... Μαθητές και μαθήτριες στη έκτης τάξης έπλεξαν το γαϊτανάκι xoρεύοντας και στη συνέχεια όλα τα παιδιά συμμετείχαν στο χάσκα ή χάσκαρη.
Παρά τις "κοπιαστικές" προσπάθειες των παιδιών, ένας μόνο κατάφερε να αρπάξει το αυγό!
Η εκδήλωση "έκλεισε" με το άναμμα της παλιαπούλιας, ευχόμενοι να είμαστε και του χρόνου υγιείς, ώστε να "αποκρέψουμε" και πάλι...
Αποκριά, μωρέ αποκριά, αποκρεύουν το τυρί, το τυρί και το πιπέρι, έτσι έτσι με το χέρι.
Και την Καθαρά Δευτέρα παίρνουν τα παιδιά αέρα....

Εδώ και χρόνια, Αρίστη και Αποστολία, σταθερές αξίες στα Διοικητικά δρώμενα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων με το γιατρό του σχολείου μας στα δεξιά του, καμαρωτοί και έτοιμοι να υποδεχθούν το εορταστικό τριήμερο

Μεγάλη αγένεια να γυρίζετε τα οπίσθιά σας στο φωτογραφικό φακό!
Η Κωνσταντίνα, πάνω αριστερά, καλύφθηκε με την πολυσυζητημένη και ενοχοποιημένη  "κουκούλα"...
Αφροδίτη, Μαρία, Δημήτριος και ο "φευγάτος" Στέργιος "έσωσαν" τη φωτογραφία.

Τοπικά Αποκριάτικα έθιμα
Εύχομαι καλή και ευλογημένη Σαρακοστή!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: